Kratke frizure za gustu kosu 2018

gusta kosa

Kratke frizure idealno su rješenje za sve žene koje traže jednostavnost u životu, a posebice kada je riječ o gustoj kosi. Gusta kosa može zadavati poprilične glavobolje svojim vlasnicima, posebice kada izraste iz frizure, zalegnemo ju spavanjem ili konjskim repom u koji je svezana. Deblje vlasi se također teže obuzdavaju te mogu biti poprilično teške tijekom ljeta, no upravo zato vam donosimo najbolje frizure koje će vam sve olakšati.

Gusta kosa san je svake žene, a volumen koji pruža uz pravilno feniranje rijetko tko neće obožavati. Nažalost, ista ta gusta kosa može zadavati nevolje ukoliko ju ne održavamo pravilno. Mnogima je čak paradoksalno imati dugu i gustu frizuru jer se većinom svaka frizura svede na podizanje kose u rep ili punđu. 

Upravo iz praktičnih razloga se mnoge žene, posebice s prinovama u obitelji, odlučuju upravo na kratku frizuru. Kratka ili srednje duga kosa može se lako isfenirati po potrebi, stilizirati bez provođenja sat vremena u kupaonici i brže osušiti nakon pranja. Kratke frizure za gustu kosu 2018 godine su idealno vrijeme da se riješite viška kose uz popularne bob, lob i pixie frizure.

Kratke frizure za gustu valovitu kosu

Valovita kosa ima određenu dozu volumena i ne pada ravna niz leđa. Ona može izgledati odlično u kratkim i srednje dugim frizurama, a većina je vlasnica može pustiti da se prirodno osuši i uživati u romantičnim valovima

kratka valovita kosa

Gustoj kosi odlično stoji pixie frizura, dok je zbog valovite teksture moguće ostaviti šiške ili jednu stranu kose duljom. Stražnji dio kose može biti kraći, a prednji ćete po potrebi moći ispeglati peglom za kosu, dodatno uvinuti uvijačem/figarom ili ostaviti prirodno valovitim. Ovo je posebno moderna pixie frizura u zadnje vrijeme, no odlično će vam izgledati i ako sve skratite.

pixie gusta kosa

Kratke frizure za gustu i kovrčavu kosu

Kovrčava kosa koja je ujedno i gusta može biti poprilično teška za održavanje, raščešljavanje i sušenje. Srećom, kovrče odlično podnose kratke frizure i omogućuju vam lakše uređivanje nakon buđenja. Možete se odlučiti na pixie frizuru ili kratku frizuru uz samo tjeme, ali i dulje opcije kovrčavog boba te frizure do ramena.

kratka kovrčava kosa

Preporučljivo je pridržavanje zlatnog pravila kod šišanja kovrčave kose. Uvijek se šišajte suhe kose ili ostavite nekoliko centimetara dulju kosu ako ju šišate mokru. Razlog je taj što se kovrčava kosa u određenoj mjeri zbog kovrča podigne te se doima kraćom nakon sušenja. Koju god frizuru odabrali, kratke kovrče mogu biti jednako šarmantne te zaigrane, s više elastičnosti u svakom pramenu.

Frizure za gustu kosu i okruglo lice

Okruglo lice ima svoje prednosti, no mnogima može zadavati probleme prilikom odabira frizure. Zbog okruglog oblika, tako je poželjno odabrati frizuru koja će lagano izdužiti lice i dati mu elegantniji dojam. Ukoliko imate okruglo lice i valovitu do kovrčavu kosu, poželjno je odlučiti se za nešto dulju kosu do ramena jer bi kratka i kovrčava kosa mogla prikazati lice još okruglastijim.

okruglo lice kratka kosa

Kod ravne kose i okruglog lica možete se odlučiti za bob oštrih linija koji će prema naprijed biti nešto duži, a straga kraći (tzv. bob A linije). Dugački bob (lob) također će odlično izdužiti lice, dok bi ga valovita kosa do ramena idealno uokvirila.

Frizure za gustu kosu i ovalno lice

Ovalno lice smatra je najzahvalnijim oblikom lica jer odgovara gotovo svim frizurama te je generalno fotogenično. Ovalnom licu također odgovara duga ili kratka kosa, no ukoliko ste se odlučili na šišanje, orijentirajte se prema teksturi vaše kose i njenim potrebama. Ako imate ovaj oblik lica, prilagodite frizuru svojim navikama i tome je li ravna ili kovrčava.

kratka kosa ovalno lice

Frizure za gustu kosu srednje dužine (frizure za gustu kosu do ramena)

Gusta kosa savršeno će padati na ramena, ukoliko se odlučite na frizuru srednje dužine. Blagi slojevi, tj. stepenasto šišanje također će uokviriti lice, dati kosi volumena i kretanja bez da uopće nešto morate raditi s njom. Ova frizura omogućit će vam i podizanje kose tijekom vrućih ili užurbanih dana, ali neće biti toliko teška kao duga kosa.

gusta kosa do ramena

Za osobe guste te isključivo ravne kose, dugi bob (lob) je idealna opcija. Nećete otići toliko kratko, moći ćete zavezati kosu kada vam se prohtije, a frizuru ćete mnogo lakše održavati. Samim time, kosu možete ošišati u slojevima netom prije vrhova kako bi donji dio kose dobio malo zaigranosti i teksture.

ravne frizure do ramena

Gusta kosa – stanjivanje

Jedan od problema zbog kojeg se mnogi odluče na šišanje kose je i stanjivanje, odnosno slabljenje i periodično otpadanje kose. Otpadanje kose može se dogoditi zbog većeg niza uzroka poput prečestog vezanja kose u rep ili zategnutu punđu, kemikalija iz proizvoda, hormonalnog disbalansa i mnogih drugih. Detaljnije informacije o uzrocima i liječenju saznajte OVDJE.

Članak objavljen:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o njezi kose u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu