Jednostavne frizure za svadbu – 5 jednostavnih frizura za samo nekoliko minuta!

Jednostavne-frizure-za-svadbu

Svadba je poseban dan za svaku mladenku koja je tih nekoliko sati u centru pažnje, ali i za njezine gošće koje također žele lijepo izgledati i ostaviti dobar dojam.

Međutim, odabir frizure ponekad može biti prava muka. Stoga Vam u nastavku donosimo jednostavne i svečane frizure za vjenčanje koje su toliko prekrasne i posebne da mogu biti prikladne i za mladenke, ali i za gošće.

Jednostavne-svadbene-frizure

1. Jednostavna punđa s pletenicom za dugu kosu

Ova jednostavna frizura je prikladnija za dužu kosu, a sastoji se od punđe i dvije pletenice koje se pletu uz sam rub glave, a nakon toga se omotaju oko punđe koju napravite na samom početku.

Punđa je vrlo jednostavna, a lakše se pravi uz spužvicu za punđu koju možete kupiti u većini dućana koji prodaju materijale potrebne za izradu frizura. Mladenkama preporučujemo bijele ukrase za kosu ukoliko to žele.

2. Jednostavna punđa za poludugu kosu

Sljedeća jednostavna svečana frizura za poludugu kosu podrazumijeva jedan manji rep na sredini glave ispod kojega izvlačite pramenove i slažete ih u obliku pletenice na kosu. Za cijelu frizuru Vam treba manje od 10 minuta, a izgledat ćete prekrasno za ovu svečanu priliku.

3. Svečana raspuštena frizura

Ova frizura je za one mladenke i gošće koje žele ipak djelomično puštenu kosu, a opet prikladnu za svečanu priliku. Nakon oblikovanja jednog manjeg repa na sredini glave, uzimate jedan po jedan pramen kose i uvijate rukama.

Pramenove slažete jedan ispod drugoga, a na kraju ostavite jedan malo deblji pramen od kojega ćete napraviti pletenicu kojom ćete formirati završni oblik frizure.

4. Punđa s pletenicom za dugu kosu

Ova punđa s dvije pletenice je gotova za otprilike 10 minuta, a jako je slična jednoj od prethodnih frizura. Ono po čemu se razlikuje je tapiranje gornjeg dijela kose nakon čega se sveže manji rep na sredini glave. Pomoću dvije pletenice s obje strane se formira punđa s kojom ćete izgledati kao princeza.

5. Jednostavna elegantna punđa

Za ovu frizuru Vam je također potreba manja spužvica za punđu koja će držati kosu na jednom mjestu. Veći dio kose prebacite na jednu stranu i oblikujte nisku punđu. Oko nje ćete izvlačiti pramenove i slagati ih uz spužvicu sve dok ne formirate pravu punđu. Ova frizura je prikladna i za malo kraću kosu.

Svaka od ovih frizura se može napraviti uz manje preinake.

Na primjer, mladenke uvijek mogu staviti različite bijele ili srebrne ukosnice koje će dati frizuri poseban svadbeni dojam, a gošće uvijek mogu napraviti manje ili veće pundže, dijelove kose ostaviti raspuštene ili oblikovati drugačije vrste pletenica, a pretpostavljamo da će o tome ovisi i vrsta haljine koju imate kao i općenito Vaša preferencija frizura.

Bilo koju frizuru možete napraviti za manje od 15 minuta, a za svaku Vam je zaista potrebno minimalno materijala.

Članak objavljen:

Saznajte više o frizurama u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o njezi kose u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu