“Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”: Onkološke pacijentice izrađivale prirodnu kozmetiku za kvalitetnu njegu kože

Druga radionica Udruge Nismo same_1

U prostorima Udruge Nismo same održana je druga radionica pod temom “Prirodna njega tijela onkoloških bolesnica” na kojoj je sudjelovalo 13 žena. Ideja radionice je bila pokazati kako svatko može napraviti vlastitu prirodnu kozmetiku koja čuva i prati biološki ritam kože. Uz stručno vodstvo Mary Novosel, zainteresirane žene su u vrlo ugodnoj i veseloj atmosferi, samostalno kombinirale različite prirodne sastojke te tako naučile pripremiti kvalitetnu kozmetiku za sebe i svoje potrebe – od ulja za sunčanje, krema za lice i tijelo pa sve do tonika za oporavak vlasišta.

Radionica je održana u sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” koji se temelji na organizaciji “zdravih kava” u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Radionice su namijenjene ženama svih generacija, zamišljene su kao jedan oblik radne terapije, a glavni cilj je promocija zdravlja i zdravih aktivnosti.

Druga radionica Udruge Nismo same_2
FOTO: Udruga Nismo same
Druga radionica Udruge Nismo same_Mary Novosel
FOTO: Udruga Nismo same

Zbog terapija je koža suha i treba je prirodno nahraniti

Radionicu je vodila Mary Novosel, novinarka, aromaterapeutkinja, wellness menadžerica i autorica četiriju zapaženih praktičnih priručnika iz područja prirodne kozmetike, zdrave kuhinje i načina života u skladu s duhom i tijelom. Istaknula je kako je ova radionica bila od velikog značaja:

Kada industrijsku kozmetiku zamijenimo s prirodnom, možemo značajno popraviti zdravlje, smanjiti alergije i utjecati na kvalitetu života. Ovo je posebno važno za onkološke pacijentice jer se njihova koža isušuje pod utjecajem raznih terapija i potrebno ju je prirodno nahraniti. Ovakve su radionice, između ostalog, jako kreativne, one zbližavaju žene i primiču ih zdravom načinu života na način koji nije agresivan jer u jednoj opuštenoj atmosferi žene nauče kako mogu same napraviti kvalitetne pripravke za njegu tijela prema prokušanim formulama naših baka.

Od prirodne kozmetike pripremale su jednostavno ulje za sunčanje, kreme za sunčanje s faktorom zaštite SPF 35, kreme za lice i tijelo, osvježavajući gel za tijelo, tonik za oporavak vlasišta i ljetni fresh napitak od jogurta s eteričnim uljima lavande, paprene metvice i eukaliptusa.  

Druga radionica Udruge Nismo same_4
FOTO: Udruga Nismo same
Druga radionica Udruge Nismo same_5
FOTO: Udruga Nismo same

Druženje sa ženama koje su prošle isto

Tajana Dorić, jedna od sudionica koja izrazila veliko oduševljenje radionicom, naglasila je:

Radionica je bila fantastična i odlično vođena, upoznala sam predivne žene i puno toga naučila. Bilo je opuštajuće, osvježavajuće i puno pozitivne energije. Puno mi znači razgovor i druženje sa ženama koje su prošle isto što i ja, taj osjećaj bliskosti i pripadnosti onima koje te razumiju.
Druga radionica Udruge Nismo same_3
FOTO: Udruga Nismo same

Ovim hvalevrijednim projektom Udruga Nismo same ulaže velike napore kako bi novooboljelim ženama osigurala psihološku podršku, edukaciju i pravilno informiranje uz opuštajuću atmosferu i razgovor s liječnicima, ali i druge aktivnosti poput kreativnih radionica koje se provode u prostorima Udruge. Sljedeća planirana aktivnost Udruge je organizacija “zdrave kave” u Šibeniku koja će se održati krajem srpnja, a više informacija o projektu možete saznati na njihovoj internetskoj stranici.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Udruge Nismo same.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Udruga Nismo same

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu