Udruga “Nismo same” treba našu pomoć: Za onkološke pacijentice izvan Zagreba prijevoz na terapije više nije besplatan

Za onkološke pacijentice izvan Zagreba prijevoz na terapije više nije besplatan

Usluga besplatnog taksi prijevoza “Nisi sama – ideš s nama” će se zbog nedostatka sredstava od 27. lipnja moći koristiti samo za odlazak na kemoterapije i imunoterapije, a ne i zračenje, i to samo za žene koje kreću s neke zagrebačke adrese.

Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same i voditeljica projekta “Nisi sama – ideš s nama” je rekla:

Cijela se usluga temelji na donacijama i godinama našeg volonterskog rada i uloženog truda. Ne želimo da se ukine, ali više ne možemo iznad svojih mogućnosti.

Njime se dosad pomoglo brojnim onkološkim pacijenticama na njihovu putu prema izlječenju – zahvaljujući donacijama platili su 1,199.121,01 kuna računa za 19.389 vožnji taksijem i 567 žena.

Manje od pola ih je iz Zagreba, a ostale su iz Velike Gorice, Samobora, Zaprešića, Ivanje Reke i drugih okolnih mjesta, što značajno poskupljuje mjesečne troškove – po jednoj ženi znaju prijeći 10.000 kuna. Tom velikom broju žena sada će usluga biti dostupna od točke u Zagrebu do koje će doći u svojem aranžmanu.

Kalogjera kaže kako troškove taksi prijevoza na kemoterapiju u razvijenijim društvima preuzima država, no obećanja koja su dobili od pojedinih saborskih zastupnika da se ide u tom smjeru ostala su samo obećanja.

Udruzi potrebna pomoć za nastavak djelovanja

Nakon što je s Gorankom Perc, dopredsjednicom udruge, napravila velik posao u organizaciji taksi prijevoza i humanitarnih akcija, i to u okolnostima pandemije, Kalogjera kaže da se nada kako je to samo privremena kriza i da uslugu neće morati ugasiti.

Kako bi se ženama i dalje omogućio dostojanstven odlazak na terapije, sad i udruga treba pomoć. Naime, donacije prikupljene u posljednje dvije humanitarne akcije ne pokrivaju troškove projekta, koji su s obzirom na gospodarsku situaciju iz mjeseca u mjesec sve veći.

Udruga je dosad platila i oko 400.000 kuna za izradu majica, torbi i ostalih predmeta, koje za vrijeme trajanja humanitarne akcije poklanjaju donatorima. Ukupni trošak projekta je veći od 1,5 milijuna kuna.

Do 29. srpnja traje 11. humanitarna akcija
FOTO: Udruga Nismo same

Do 29. srpnja traje 11. humanitarna akcija u kojoj je do sada prikupljeno 12.188,25 kuna, što jedva pokriva četvrtinu trenutačnog mjesečnog troška.

Stoga pozivaju sve koji mogu, osobito tvrtke, da ih podrže ili kupnjom proizvoda na https://nismosame.com/nasi-proizvodi/ ili uplatom donacije na humanitarni račun IBAN: HR2624020061500119595 (poziv na broj HR00 ili HR99). 

Pročitajte i članak “Podrška oboljelima od raka – kako to učiniti na pravi način?“.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu