Najbolja krema za ruke: Imamo recept za prirodnu kremu s kojom ćete uštedjeti i tijekom hladnih mjeseci imati meke ruke

Najbolja krema za ruke

Danas većina ljudi koristi kremu za lice, no često zaboravimo koristiti kremu za ruke – dok ne postane prekasno i koža ne počne pucati. Suha koža ruku velik je problem tijekom hladnih mjeseci, pogotovo jer su ruke kontinuirano izložene faktorima koji uzrokuju ubrzano starenje i oštećenje kože na rukama.

U nastavku saznajte kako zaštititi ruke i napraviti prirodnu i sasvim jednostavnu kremu. Postat će vam to najbolja krema za ruke!

Koža ruku izložena je vanjskim vremenskim čimbenicima koji joj štete, ali često je i svojom nepažnjom možemo oštetiti. Pranje suđa u vrućoj vodi ili grubo sušenje nakon pranja samo su neke od navika koje mogu uzrokovati neugledne ruke, čak i u ranijim godinama života. 

Zimski mjeseci posebice negativno utječu na kožu ruku
FOTO: Getty Images

Zimski mjeseci posebice negativno utječu na kožu ruku, unatoč rukavicama i zaštiti koju im pružamo. Kada uzmemo u obzir hladan zrak i temperature ispod ništice, a onda pranje ruku u toploj vodi, brzo dolazi do pucanja kože na rukama jer ona postaje osjetljiva i nerastezljiva.

Poput lijepih noktiju, njegovane ruke odaju dojam uglađenosti. Srećom, samo nekoliko minuta dnevno može nam osigurati meke i mladolike ruke. Sve što je potrebno je krema za ruke, a preporučljivo je nositi jednu u svojoj torbi, držati je u autu ako ste vozač ili pak na radnom stolu, kako bismo se podsjetili da namažemo ruke kada je vidimo.

Najbolja krema za ruke – recept

Ako se pitate koja je najbolja krema za ruke zimi, najbolja krema za suhe ruke, najbolja krema za ruke protiv starenja i sl., sigurno ste isprobali razne kupovne kreme. Ako niste ljubitelj kupovnih krema ili se nikad ne sjetite kupiti kremu za ruke, sljedeći recept osigurat će bogatu njegu vašim rukama uz najkvalitetnije sastojke.

Izrada vlastite kreme jednostavnija je nego što ste mislili, a možete je rasporediti u nekoliko posudica i nositi svugdje sa sobom. Kada je u pitanju najbolja krema za ruke, iskustva mnogih potvrđuju da je to ona koju izradite sami. U nastavku doznajte kako se radi prirodna krema za ruke.

Sastojci:

Prirodna krema za ruke
FOTO: Getty Images

Priprema

  1. Kada prikupite sve sastojke, u lonac iznad lagane vatre ulijte malo vode kako biste napravili dvostruko kuhalo. U vodu stavite staklenu ili keramičku posudu u kojoj ćete topiti sastojke.
  2. Kada su se maslaci i ulja otopili i povezali, uklonite posudu s topline i umiješajte eterična ulja. Preporučljivo je korištenje eteričnog ulja lavande zbog ugodnog mirisa i blagotvornog djelovanja na kožu. 
  3. Kremu zatim ulijte u posudice za pohranu, poželjno je da su od aluminija ili kvalitetnije plastike s poklopcem na zavrtanje.
  4. Ostavite posudice otklopljene dok se krema ne ohladi.
Rok trajanja ove prirodne kreme za ruke je šest mjeseci, stoga ne morate brinuti da će se krema pokvariti.

Važno je raditi kremu s čistim priborom i dobro dezinficirati posudice za pohranu prije lijevanja kreme u njih.

Najbolja krema za ispucale ruke
FOTO: Getty Images

Sve sastojke za izradu svoje prirodne kreme za ruke možete pronaći u biljnim ljekarnama, kao i u prodavaonicama zdrave hrane i prirodne kozmetike. Uz ovaj recept dugoročno možete uštedjeti mnogo više nego da kupujete kremu za ruke svakih nekoliko tjedana, a također i spriječiti uranjeno starenje i pucanje kože na rukama.

Ovo je najbolja krema za ispucale ruke! Osim toga, odlično će njegovati nokte i spriječiti zanoktice.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Saznajte više o suhoj koži u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: prirodne kreme za ruke forum, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu