Međunarodni Dan dojki & Bra Day 2022.: Pozvani ste u subotu 24. rujna na zagrebački Cvjetni trg

Dan dojki & Bra Day

Dan dojki & Bra Day (Breast Reconstruction Awareness Day) posvećen je ponajprije edukaciji kako sačuvati zdrave dojke, kako najbolje izliječiti oboljele dojke te osvješćivanju žena o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije ukoliko je dojka uklonjena zbog raka, jer je upravo rekonstrukcija dojke zahvat koji ženi vraća psihofizičku cjelovitost i pozitivno utječe na izlječenje.

Akciju Dan dojki & Bra Day već tradicionalno organiziraju Hrvatska liga protiv raka i Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Pokrovitelji su Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Grad Zagreb. Podupiratelji akcije su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Klinička bolnica Dubrava – klinika za plastičnu kirurgiju, Hrvatsko društvo za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te Zajednica pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj.

U Hrvatskoj su na raspolaganju sve tehnike kojima se radi rekonstrukcija dojke vlastitim tkivom, kao i kombinirane tehnike uporabe vlastitog tkiva i implantata ili samo implantata, a svakako treba naglasiti da rekonstrukcija dojke ne utječe na povrat bolesti niti je prepreka u dijagnostici eventualnog lokalnog povrata.

Pročitajte članke:

Najava Mjeseca ružičaste vrpce
FOTO: Getty Images

Najava Mjeseca ružičaste vrpce

Poslušajte korisne savjete od strane stručnih osoba i poticajne priče brojnih žena. Humanitarnom kupnjom sadnica vrijeska – ukrasne biljke koja opstaje u raznim vremenskim uvjetima – koja je simbolična za ovu akciju, podržite Hrvatsku ligu protiv raka te, najvažnije, pružite podršku svim oboljelima. Pozvani ste na zagrebački Cvjetni trg u subotu 24. rujna od 10 do 14 sati!

Dan dojki i Bra Day uvod je u mjesec listopad te najava Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke 1. listopada i ulazak u Mjesec ružičaste vrpce.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatske lige protiv raka.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Getty Images

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu