Na Hrvatski festival hodanja stigli čak iz Norveške: Lika je oduševila više od 1.000 hodača svih dobnih skupina

Protekli je vikend u Lici održana masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski festival hodanja koja je ove godine okupila čak 1.078 sudionika iz cijele Hrvatske i 16 inozemnih zemalja.

Festival je počeo u subotu u Otočcu, a završio je u nedjelju u Gospiću. Oba dana gradovi su bili ispunjeni hodačima svih dobnih skupina, koje veže ljubav prema zdravom životu i boravku u prirodi. Od onih najmlađih koji su se odvažili prehodati kraće rute, do starijih građana koji hodanjem održavaju vitalnost i uživaju u druženju.

FOTO: Hrvatski festival hodanja

U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu sudionici su još jednom hodali stazama imena Tesla i Gacka, a ono što je krasilo ovogodišnji festival svakako je najveća posjećenost inozemnih građana do sada, jer stigli su iz cijele Europe. Rezultat je to primanja Festivala u Međunarodnu organizaciju IML zbog čega su se skupljali bodovi za medalje i značke IML-a.

FOTO: Hrvatski festival hodanja
FOTO: Hrvatski festival hodanja

Događanje važno za cijelu zajednicu

Razni jezici mogli su se čuti na svakom koraku, a nekima nije bilo teško niti potegnuti automobilom iz Norveške kako bi bili dio Hrvatskog festivala hodanja i ovdje prikupili bodove. Prva na cilj pristigla je Njemica Manuela kojoj će ovogodišnji Festival ostati u posebno lijepom sjećanju.

Sa svih strana čuli su se komentari oduševljenja ljepotama Like i dobrom organizacijom, a svaka od šetnji završavala je ručkom, pićem i svirkom uživo. I ove su godine lokalni OPG-ovi ponudili sudionicima svoje proizvode, a smještajni kapaciteti Like isto su bili popunjeni što je pokazatelj važnosti ovakve vrste događanja za cijelu zajednicu.

FOTO: Hrvatski festival hodanja
FOTO: Hrvatski festival hodanja

Festival koji se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel pokazao je kako će interes za Festival iz godine u godinu nastaviti rasti, naročito sa sve većim priljevom stranih hodača, prvenstveno članova IML-a kojih se nagodinu očekuje u daleko većem broju. 

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatskog festivala hodanja.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Hrvatski festival hodanja

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu