Neka blagdanski stol zablista! Imamo praktične savjete i kreativne ideje s božićnim zvijezdama

Dekoracija stola s božićnim zvijezdama

Bilo da se radi o kavi tijekom adventa, večeri uz svijeće ili božićnom ručku, s ljubavlju uređen stol važan je dio svake prigode – na kraju krajeva, ipak oči prve ogladne. Božićne zvijezde čine fantastičan središnji dio stola sa svojim prekrasnim braktejama. Stručnjaci iz Stars for Europe (SfE) donose praktične savjete i kreativne ideje za ukrašavanje stola božićnim zvijezdama.

Raskošan središnji dio stola u crvenoj, zlatnoj i brončanoj boji

Božićne zvijezde imaju glavnu ulogu na ovom raskošnom stolu s nijansama crvene, zlatne i brončane boje. Odličan dojam ostavlja i živa biljka u elegantnoj zdjeli na sredini stola, baš kao i rezane grančice u držačima ručno izrađenim od jabuke. Svježa zimska bobica (Ilex verticillata) i umjetno jesensko lišće prekrasno naglašavaju svijetlocrvene brakteje božićne zvijezde pa uz njih svaki stol naprosto sjaji.

cvijet Božićne zvijezde i svijećnjaci
FOTO: Stars for Europe

DIY ideja – cvijet Božićne zvijezde i svijećnjaci

Ručno izrađeni držači za cvijeće te svijećnjaci s božićnim zvijezdama prirodni su ukras za stol koji se brzo i jednostavno izrađuje, a može se izložiti na razne načine.

Trebat će vam male božićne zvijezde, zlatni sjaj, ljepilo u sticku, matirane jabuke, konusne svijeće, svijećnjaci sa šiljcima, epruvete, mahovina, zlatna žica, gulilica za povrće, naranče, ukrasna crvena vrpca i pribadače.

Božićne zvijezde kao rezano cvijeće  
FOTO: Stars for Europe

Kako sve to složiti?

Uzmite jabuku i nožem za povrće napravite rupu za epruvetu na mjestu stabljike, a zatim štapićem namažite malo ljepila oko rupe. Prekrijte ljepilo šljokicama i otresite sav višak. Na kraju umetnite epruvetu u rupu, ispunite je vodom i u nju ubacite rezanu stabljiku božićne zvijezde.

Da biste napravili svijećnjak za božićnu zvijezdu, pažljivo izvadite malu božićnu zvijezdu iz posude, omotajte korijensku balu mahovinom i pričvrstite je žicom.

Zalijte biljku unaprijed tako da je korijenska bala vlažna. Na kraju umetnite svijećnjake sa šiljcima u kuglice od mahovine.

Omotajte crvenu vrpcu oko naranči, na vrhu zavežite mašnicu i pribadačom je pričvrstite na donju stranu voća. Na kraju posložite ručno izrađene držače za božićnu zvijezdu i svijećnjake na stol, zajedno s ukrašenim narančama i još glaziranih jabuka.

Dekoracija stola s rezanom božićnom zvijezdom raskošno roze boje
FOTO: Stars for Europe

Dekoracija stola s rezanom božićnom zvijezdom raskošne roza boje

Ružičaste božićne zvijezde, zlatne vaze i čaše, svjetlucave božićne kuglice, svijeće i niz lampica dodat će blagdanski glamur, uz dašak nostalgije, romantičnoj atmosferi veličanstvenog božićnog stola. Zimska bobica i lišće eukaliptusa također odlično nadopunjuju ljepotu rezane božićne zvijezde pa po tanjurima rasporedite češere i rezane stabljike u malim tubama s vodom.

FOTO: Stars for Europe

Elegantno ukrašen stol s božićnim zvijezdama u krem boji

Ukrasi u tamnim, toplim nijansama zelene djeluju umirujuće i stvaraju opušteno raspoloženje, a usto su u prekrasnom kontrastu s briljantnom kremasto bijelom božićnom zvijezdom. Priuštite svojim gostima blistavu dobrodošlicu stavljajući na tanjure ukrase od rezane krem božićne zvijezde.

Kako biste izbjegli kontaminaciju, omotajte krajeve stabljika zelenom cvjetnom trakom ili ih stavite u cvjetnu tubu napunjenu vodom.

FOTO: Stars for Europe

Središnji dio stola s božićnom zvijezdom u skandinavskom stilu

U ovom elegantnom nordijskom dizajnu krem božićne zvijezde kombinirane su s granama zimskih bobica, mahunama eukaliptusa (Eucalyptus robusta), anturijumom (Anthurium andraeanum) i protejom (Protea neriifolia), kako bi se stvorili umjetnički aranžmani.

FOTO: Stars for Europe

Božićne zvijezde kao rezano cvijeće  

I kao rezano cvijeće božićne zvijezde ističu se svojim ogromnim cvjetovima i dugim vijekom trajanja u vazi.

Odrezane stabljike božićne zvijezde mogu ostati svježe oko dva tjedna u posudi napunjenoj čistom vodom ili natopljenom cvjetnom pjenom.

Odmah nakon rezanja, odrezane vrhove uronite u vruću vodu (oko 60 °C) na nekoliko sekundi, a zatim odmah u hladnu vodu. Rezanu grančicu božićne zvijezde možete umetnuti i u božićnu kuglicu napunjenu vodom, sve skupa staviti u zdjelicu, a po potrebi dodati i pločicu s imenom koja pokazuje gostima tko gdje sjedi.

Za više informacija i mnoštvo dekorativnih ideja uz božićne zvijezde posjetite internetsku stranicu https://starsforeurope.com/hr/.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Stars for Europe.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Stars for Europe

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu