Kako postaviti krevet u spavaćoj sobi? U feng shuiju je orijentacija kreveta u odnosu na stranu svijeta ključna! Evo i zašto

Kako postaviti krevet u spavaćoj sobi

Stvaranje skladnog i uravnoteženog okruženja u vašoj spavaćoj sobi ključno je za dobar san i općenito dobro.

Jedan od ključnih aspekata dizajna spavaće sobe je smještaj kreveta. U ovom ćemo članku otkriti kako postaviti krevet u spavaćoj sobi po feng shuiju i na koju stranu svijeta okrenuti krevet.

Kako postaviti krevet u spavaćoj sobi?

Kada odlučujete kako postaviti krevet u spavaću sobu, razmislite o rasporedu sobe. U idealnom slučaju, postavite svoj krevet tako da postane žarišna točka bez ometanja prirodnih puteva unutar sobe.

To ne samo da povećava vizualnu privlačnost, već također omogućuje jednostavnu navigaciju, stvarajući osjećaj otvorenosti i prostranosti.

Postavite krevet uz čvrsti zid, sa čvrstim uzglavljem za oslonac. To pruža osjećaj stabilnosti i sigurnosti, simbolički štiteći spavača. Usto, uzglavlje djeluje kao vizualno sidro, uzemljuje krevet i naglašava njegov značaj u prostoru.

na koju stranu svijeta okrenuti krevet
FOTO: Shutterstock

Feng shui krevet – strane svijeta

U feng shuiju je orijentacija kreveta u odnosu na stranu svijeta ključna. Najbolji smjer za vaš krevet ovisi o osobnim preferencijama i kulturnim uvjerenjima. Međutim, mnogi praktičari feng shuija preporučuju postavljanje kreveta tako da vam glava bude okrenuta prema povoljnim smjerovima istoka, juga ili zapada za miran i pomlađujući san.

Istok – smjer zdravlja i obiteljskog sklada

Vjeruje se da položaj kreveta prema istoku potiče dobro zdravlje i obiteljski sklad. Usklađuje se s izlazećim suncem, simbolizirajući nove početke i pozitivnu energiju.

Jug – uspješan smjer

Okrenuti krevet prema jugu povezuje se s prosperitetom i uspjehom. Vjeruje se da privlači pozitivne prilike i obilje u vašem životu.

Zapad – poboljšanje kreativnosti i komunikacije

Ako želite poboljšati kreativnost i komunikaciju, položaj vašeg kreveta prema zapadu može biti od koristi. Povezuje se s inspiracijom i protokom kreativne energije.

Izbjegavanje nepovoljnih smjerova

S druge strane, preporučljivo je izbjegavati postavljanje kreveta prema sjeveru jer se to smatra najnepovoljnijim smjerom u feng shuiju. Sjever je povezan s hladnim energijama koje mogu poremetiti vaš san i dobrobit.

Feng shui krevet - strane svijeta
FOTO: Shutterstock

Balansiranje yina i yanga

Postignite skladnu ravnotežu između yin i yang energije postavljanjem odgovarajućih noćnih ormarića i lampi s obje strane kreveta. To stvara simetriju, stvarajući osjećaj ravnoteže u prostoru.

Stvorite utočište za noćni odmor

Otkrivanje kako postaviti krevet u spavaćoj sobi i na koju stranu svijeta ga okrenuti može značajno utjecati na vaše blagostanje i ukupnu energiju vašeg prostora. Uključivanjem feng shui načela u dizajn vaše spavaće sobe možete stvoriti utočište koje potiče miran san, pozitivnu energiju i skladnu atmosferu.

Eksperimentirajte s različitim orijentacijama i pronađite način koji najbolje odgovara vašim osobnim preferencijama i kulturnim uvjerenjima te osigurajte mir i pomladite utočište za vaš noćni odmor.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Cho, A. i McCarty, M. (2023). How to Place Your Bed for Good Feng Shui. The Spruce.
  2. Golding, S. (2023). Where to Place a Bed in Your Bedroom. Living Cozy.
  3. 7 Ways To Position Your Bed In Your Bedroom. Roomlay.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu