Osam načina da maksimalno iskoristite dan

uspješna žena

Pitate se kako maksimalno iskoristiti radni dan? Evo nekoliko savjeta kako ostvariti puni potencijal na poslu, ali i u privatnom životu:

1. To-do lista

Želite iskoristite svoj dan? Naravno da želite! Napišite to-do listu, odnosno popis obveza. Jako jednostavno, ali iznimno učinkovito jer obveze izvršavamo efikasnije ako ih zapišemo.

2. Zapišite svoje ciljeve

Ako zapišete cilj za određeni dan ili tjedan, vjerojatno ćete ga i ostvariti. Neka cilj bude specifičan, mjerljiv i vremenski ograničen. Nemojte nikad podcjenjivati moć dobrog cilja!

Zapišite svoje ciljeve

3. Kupujte online

Parkirajte shopping kolica i obavite kupnju iz udobnosti doma. Uštedjet ćete mnogo vremena koje zatim možete provesti na mnogo produktivniji način od čekanja u redu na blagajni.

4. Iskoristite put do posla

Idete javnim prijevozom na posao? Vrijeme provedeno u tramvaju ili autobusu možete iskoristiti pregledavajući Facebook, ali bolje rješenje je da odgovorite na sve nepročitane e-mailove. Vozite automobil? To je odlična prilika za preslušavajte audio CD-ova i naučite novi jezik ili nešto slično!

5. Vježbajte prije posla

Trening prije posla će vam ostaviti večer slobodnu. Također vježbanje ujutro doprinosi boljoj koncentraciji i većoj razini energije tijekom dana.

Vježbajte prije posla

6. Pripremite hranu unaprijed

Dosađujete se za vikend? Pripremite hranu koju možete zamrznuti i na taj način tijekom tjedna možete svaku večer imati zdrav obrok i puno slobodnog vremena.

7. Alarm za buđenje

Postavite alarm da zvoni sat ranije. Istraživanje sveučilišta u Texasu je utvrdilo da studenti koji su se izjasnili kao “jutarnje osobe” imali bolje ocjene na ispitima. Osim toga, ljudi koji su ranoranioci imaju tendenciju da budu produktivniji i uvijek traže više.

8. Blokirajte sve što vas ometa

Ako radite na nekom važnom projektu ili učite za ispit, isključite se privremeno sa svih društvenih mreža, tako da se možete usredotočiti na ono što je zaista važno.

Članak objavljen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu