Hrana koja je otrovna ili loša za pse

hrana za pse

Održavanje zdravlja psa uključuje i da znate što mu ne smijete dati za obrok. Donosimo nekoliko namirnica koje uobičajene u svakom kućanstvu, ali su izuzetno otrovne za pse.

Čokolada, kava, čaj, gazirani sokovi i sve što sadrži kofein

Ove namirnice imaju spojeve za koje se zna da su otrovni za pse te uzrokuju probleme sa srcem i oštećenja živčanog sustava. Budite vrlo oprezni i nemojte dopustiti da vaš pas pojede i najmanju količinu.

Gljive

Gljive mogu biti vrlo štetne za zdravlje vašeg ljubimca, pa čak i fatalne! Neke vrste su gore od drugih, tako da je najbolje da spriječite vašeg psa da dođe u kontakt s bilo kojim gljivama.

Luk i češnjak

Ove namirnice mogu dovesti do teških oštećenja jetre i biti kobne u određenim količinama.

Zdravlje ljubimaca

Rajčica, krumpir i rabarbara

Rajčice, osobito nezrele, su otrovne i mogu izazvati vrste problema koji dovode do zatajenja srca. Krumpir je također štetan, kao i cijela rabarbara. U stvari, neki dijelovi rabarbara su otrovni i za ljude.

Grožđe i grožđice

Nije poznato zbog čega grožđe uzrokuje bolesti kod pasa, ali ono je svejedno opasno. Ako vaš pas pojede grožđe ili grožđice, odmah ga odvedite veterinaru na ispumpavanje želudca.

Alkohol

Psi ne bi smjeli uzimati alkohol bilo koje vrste. Alkohol uzrokuje razne probleme u ponašanju (slične ljudima) i može uzrokovati napadaje, zatajenje srca i smrt, ovisno o količini alkohola koji je pas konzumirao.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.50 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Hrana koja je otrovna ili loša za pse

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Imam problem sa svojim psom (njemački ovčar ) tri do četiri puta zahtijeva da ga pustim van da obavi nuždu,prije par mjeseci se nikada nije tražio noću da izlazi,radi vršenja nužde,molim vas odgovorite mi,koji je razlog i kako to mogu pozitivno spriječiti,hvala u naprijed