Hrana koja je otrovna ili loša za pse

Hrana koja je otrovna ili loša za pse

Održavanje zdravlja psa uključuje i da znate što mu ne smijete dati za obrok. Donosimo nekoliko namirnica koje su uobičajene u svakom kućanstvu, ali su izuzetno otrovne za pse.

Čokolada, kava, čaj, gazirani sokovi i sve što sadrži kofein

Ove namirnice imaju spojeve za koje se zna da su otrovni za pse te uzrokuju probleme sa srcem i oštećenja živčanog sustava. Budite vrlo oprezni i nemojte dopustiti da vaš pas pojede i najmanju količinu.

Gljive

Gljive mogu biti vrlo štetne za zdravlje vašeg ljubimca, pa čak i fatalne! Neke vrste su gore od drugih, tako da je najbolje da spriječite vašeg psa da dođe u kontakt s bilo kojim gljivama.

Gljive
FOTO: Shutterstock

Luk i češnjak

Ove namirnice mogu dovesti do teških oštećenja jetre i biti kobne u određenim količinama.

Rajčica, krumpir i rabarbara

Rajčice, osobito nezrele, su otrovne i mogu izazvati probleme koji dovode do zatajenja srca. Krumpir je također štetan, kao i cijela rabarbara. U stvari, neki dijelovi rabarbare su otrovni i za ljude.

Grožđe i grožđice

Nije poznato zbog čega grožđe uzrokuje bolesti kod pasa, ali je opasno. Ako vaš pas pojede grožđe ili grožđice, odmah ga odvedite veterinaru na ispumpavanje želuca.

Grožđe i grožđice
FOTO: Shutterstock

Alkohol

Psi ne bi smjeli uzimati alkohol bilo koje vrste. Alkohol uzrokuje razne probleme u ponašanju (slične ljudima) i može dovesti do napadaja, zatajenja srca i smrti, ovisno o količini alkohola koju je pas konzumirao.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   9

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu