Zašto je Edward Norton otišao u Afriku trenirati za maraton?

edward-norton-u-africi

Ne dobiva svatko priliku trenirati s afričkim Maasai ratnicima, no Edward Norton sjeo je na avion za Keniju kako bi se sastao s članovima ovog afričkog plemena, koji su poznati kao brzi trkači. Cilj putovanja bio je naučiti pokoju stvar o trčanju na duge staze.

Na njujorškom maratonu 2009. godine sudjelovala je grupa od 30 sudionika, uključujući Nortona i 3 Maasai ratnika, kako bi prikupili novčana sredstva za MWCT (Maasai Wilderness Conservation Trust), organizaciju posvećenu očuvanju domovine Maasai plemena u njihovoj rodnoj Africi. Norton se upoznao o ovom organizacijom 8 godina ranije, kada je kao turist stigao u Keniju kako bi se popeo na Kilimandžaro. Nakon toga često se vraćao u Keniju i Afriku, ali uglavnom samo turistički. No nakon godina ispijanja koktela i uživanja u zabavama i večerama, Norton je odlučio napraviti korak više.

“Pomislio sam kako bi bilo odlično kada bi se ovo financiralo na puno pouzdaniji način. Shvatio sam da bih u tome i sam mogao igrati važnu ulogu. Ideja da se trči maraton nešto je u čemu bi puno ljudi moglo sudjelovati.”

Iako Norton isprva nije planirao trčati, svi su pretpostavljali da hoće, stoga se zaputio u Keniju kako bi se s Maasai ratnicima pripremio za trčanje maratona. Uz treninge, inače vrlo privatan Norton započeo je i Twitter kampanju, koja je pomogla u prikupljanju novčane pomoći za MWCT i Maasai pleme.

edward-norton-i-samson

Intenzivan trening uzrokovao je Nortonu bol u Ahilovoj tetivi, no nakon skromnog starta Norton je “otresao bol” i bez daljnjih prepreka nastavio i završio maraton. Svojim nekonvencionalnim trenerima odužio se prikupljenim sredstvima koja su pomogla u nastojanjima da se očuva dom Maasai ratnika u Africi, a cijelo ovo iskustvo opisao je kao fenomenalno.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zašto je Edward Norton otišao u Afriku trenirati za maraton?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.