Zašto je Edward Norton otišao u Afriku trenirati za maraton?

edward-norton-u-africi

Ne dobiva svatko priliku trenirati s afričkim Maasai ratnicima, no Edward Norton sjeo je na avion za Keniju kako bi se sastao s članovima ovog afričkog plemena, koji su poznati kao brzi trkači. Cilj putovanja bio je naučiti pokoju stvar o trčanju na duge staze.

Na njujorškom maratonu 2009. godine sudjelovala je grupa od 30 sudionika, uključujući Nortona i 3 Maasai ratnika, kako bi prikupili novčana sredstva za MWCT (Maasai Wilderness Conservation Trust), organizaciju posvećenu očuvanju domovine Maasai plemena u njihovoj rodnoj Africi. Norton se upoznao o ovom organizacijom 8 godina ranije, kada je kao turist stigao u Keniju kako bi se popeo na Kilimandžaro. Nakon toga često se vraćao u Keniju i Afriku, ali uglavnom samo turistički. No nakon godina ispijanja koktela i uživanja u zabavama i večerama, Norton je odlučio napraviti korak više.

“Pomislio sam kako bi bilo odlično kada bi se ovo financiralo na puno pouzdaniji način. Shvatio sam da bih u tome i sam mogao igrati važnu ulogu. Ideja da se trči maraton nešto je u čemu bi puno ljudi moglo sudjelovati.”

Iako Norton isprva nije planirao trčati, svi su pretpostavljali da hoće, stoga se zaputio u Keniju kako bi se s Maasai ratnicima pripremio za trčanje maratona. Uz treninge, inače vrlo privatan Norton započeo je i Twitter kampanju, koja je pomogla u prikupljanju novčane pomoći za MWCT i Maasai pleme.

edward-norton-i-samson

Intenzivan trening uzrokovao je Nortonu bol u Ahilovoj tetivi, no nakon skromnog starta Norton je “otresao bol” i bez daljnjih prepreka nastavio i završio maraton. Svojim nekonvencionalnim trenerima odužio se prikupljenim sredstvima koja su pomogla u nastojanjima da se očuva dom Maasai ratnika u Africi, a cijelo ovo iskustvo opisao je kao fenomenalno.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu