Seks u zreloj dobi – savjeti za žene

seks u zreloj dobi zene

Mnoge žene u zreloj dobi kažu da se njihov seksualni život poboljšao s godinama. Jednom kada djeca odrastu i posao ne zahtjeva onoliko energije koliko je zahtijevao prije, parovi se mogu odmoriti i uživati jedni u drugima bez starih odvraćanja pažnje.
S malo kreativnosti i komunikacije i vaš se seksualni život može poboljšati.
Evo nekoliko savjeta koje mogu koristiti svi parovi, bez obzira na dob…

Komunikacija je ključ

Kako se vaše tijelo mijenja sa godinama važno je komunicirati o vašim mišljenjima, osjećajima, strahovima i željama sa svojim partnerom. Potaknite vašeg partnera da potpuno komunicira s vama. S poboljšanjem komunikacije osjećat ćete se bliže jedni drugome.

Također, ako želite probati nešto novo razgovarajte o tome sa svojim partnerom. Odraslo doba, kada imate više vremena i kada nemate nešto što vam odvraća pažnju, može biti vrijeme kreativnosti i strasti.

Razmišljajte o seksu na drugi način

U zreloj dobi možda nećete uživati u nekim pozama seksa kao što ste prije uživali, ali to ne znači da trebate odustati od aktivnosti koja vam pruža zadovoljstvo i osjećaj bliskosti s partnerom. Budite kreativni! Pokušajte različite poze i otkrijte jednu koja zadovoljava i vas i vašeg partnera.

Držite tijelo i um zdravim

Ako redovite vježbate i jedete zdravu i balansiranu hranu izgledat ćete bolje i osjećat ćete se bolje za vas, ali i za partnera. Zdravo tijelo također pomaže u uživanju u seksualnom životu, bez obzira na godine.

Držite voće i povrće visoko na vašoj listi prehrane i ograničite količinu alkohola koji konzumirate. Previše alkohola može oštetiti i smanjiti seksualnu funkciju i kod muškaraca i kod žena.

Kod vašeg liječnika probajte sastaviti plan vježbanja za vas i držite ga se. Istezanje, aerobika za srce i vježbe snage će vam pomoći da se osjećate boljim i poboljšate vašu izdržljivost i fleksibilnost.

Konzultirajte se sa liječnikom

Lijekovi i bolesti mogu utjecati na seksualni život kod svih odraslih osoba. Ako imate pitanja o tome hoće li lijekovi utjecati na vaše seksualne mogućnosti porazgovarajte sa liječnikom.

Ako primijetite bilo kakve probleme potražite pomoć što je prije moguće. Vaš liječnik vam može pomoći u tome da ostanete zdravi i aktivni sve dok ste spremni razgovarati o onome što vas muči.

Budite iskreni prema sebi

Probajte očekivanja i velike ciljeve ostaviti sa strane kako starite. Ako ste u mladosti uživali vrlo aktivan seksualni život nema razloga da usporite s godinama, osim ako to ne želite. S druge strane, ako vas to ne uzbuđuje previše i želite se osjećati bližim s partnerom na neki drugi način komunicirajte o željama i aktivnostima koje će vas učiniti bližima i u kojima ćete se oboje osjećati ugodno.

Najbolje vrijeme za seks je…

Postoji li dio dana kada imate najviše energije? To je sjajno vrijeme za seks. Jutra su često vrlo dobar izbor ako ste se osvježili sa spavanjem, ali bilo koje vrijeme je dobro ako odgovara vama i vašem partneru.

» Pročitajte više: Analizirali smo: Najbolje vrijeme za seks je…

S godinama bi vaš seksualni život sa partnerom mogao biti slabiji nego prije, ali osjećaj bliskosti i ljubav će još uvijek biti tu.

Budite kreativni, puni ljubavi i želji komuniciranja sa vašim partnerom i shvatit ćete da u bilo kojim godinama možete uživati u vašem seksualnom životu.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu