Važna vijest za oboljele od dijabetesa: Stigli su senzori s alarmima za visoke i niske šećere

Od siječnja se u ljekarnama i specijaliziranim poslovnicama mogu pronaći FreeStyle Libre 2 senzori koji sadrže alarme

Od danas se u ljekarnama i specijaliziranim poslovnicama mogu pronaći FreeStyle Libre 2 senzori koji sadrže alarme pa osobe oboljele od dijabetesa ne trebaju strahovati da neće na vrijeme primijetiti opasnost od hipoglikemije ili previsokih šećera.

FreeStyle Libre 2 senzori nova su generacija senzora za kontinuirano mjerenje glukoze. Uz već poznate prednosti FreeStyle Libre sustava koji osobama oboljelim od dijabetesa omogućuju život bez boli jer eliminiraju potrebu za bockanjem u jagodice prstiju kako bi se izmjerio šećer, novi senzori imaju dodatnu prednost u vidu alarma koji zvonom na mobitelu upozoravaju osobu da je razina glukoze u tijelu previsoka ili pak preniska, odnosno da je u opasnosti od hipoglikemije.

Osobe oboljele od dijabetesa u Hrvatskoj mogu i besplatno preuzeti i FreeStyle LibreLink aplikaciju (dostupna za Android i iOS uređaje) koja omogućuje potpuno bezbolno mjerenje glukoze skeniranjem senzora u samo jednoj minuti. Inače, FreeStyle Libre senzor jedini mjeri glukozu svake minute te ima najdulju memoriju, a traje čak 14 dana. Veličine je kovanice od dva eura i nedavno je proglašen najboljim medicinskim proizvodom u posljednjih 50 godina.

FreeStyle Libre senzor jedini mjeri glukozu svake minute te ima najdulju memoriju
FOTO: PR

Ovaj sustav diljem svijeta koristi gotovo pet milijuna ljudi, a njegova je posebnost u pomno osmišljenom pristupu za bolju kontrolu dijabetesa, tzv. digitalnom ekosustavu koji povezuje osobu oboljelu od dijabetesa, njezinog liječnika, ali i obitelj i prijatelje.

Naime, uz spomenutu FreeStyle LibreLink aplikaciju koja očitane vrijednosti glukoze automatski dijeli s liječnikom koji ih prijavom u LibreView platformu može pregledati u bilo kojem trenutku, tu je i LibreLinkUp aplikacija za obitelj i prijatelje oboljele osobe. U praksi, ovu aplikaciju najviše preuzimaju roditelji djece i adolescenata koji boluju od dijabetesa jer pogledom na zaslon mobitela roditelji u svakom trenutku mogu znati da im djeca nisu u opasnosti od neželjenih posljedica šećerne bolesti.

Osim toga, ako se ova aplikacija koristi uz FreeStyle Libre 2 senzore, ona će i alarmima upozoriti da nešto s razinom glukoze u tijelu nije u redu. LibreLinkUp aplikacija od izrazite je pomoći i onima koji skrbe za osobe starije životne dobi, ali i za učitelje, trenere i druge osobe koje rade s djecom i mladima oboljelima od dijabetesa.

Osim sigurnosti i smanjenja rizika od hipoglikemije, nova generacija FreeStyle Libre sustava omogućuje zapravo dublji uvid u razumijevanje dijabetesa
FOTO: PR

Osim sigurnosti i smanjenja rizika od hipoglikemije, nova generacija FreeStyle Libre sustava omogućuje zapravo dublji uvid u razumijevanje dijabetesa, što osobama koje boluju od ove bolesti pruža priliku za dodatno učenje o tome kako naše tijelo funkcionira kad je razina glukoze u tijelu povišena ili pak izrazito niska. U stvarnosti, znati i bolje razumjeti znači veću kontrolu bolesti od koje boluje svaka 11. osoba u Hrvatskoj.

Sadržaj nastao u suradnji s Abbottom.

FreeStyle, Libre i srodne trgovačke marke zaštićene su marke društva Abbott.

© 2022 Abbott ADC-68509 v2.0 Abbott Laboratories d.o.o., Koranska 2, Zagreb.

Članak objavljen:

Saznajte više o dijabetesu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: PR

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu