Teže gutate tablete ili ste intolerantni na laktozu? Imamo rješenje za vas

Je li vam se znalo dogoditi da ste pokušali progutati tabletu, a ona je naprosto bila prevelika? Možda vam oblik nije odgovarao, pa se “lijepila u grlu”? Većina nas je imala te probleme barem jednom u životu, a rješenja nije bilo na vidiku.

Napredak farmaceutske tehnologije omogućava nam sve bolje formuliranje tableta te prilagođavanje veličine, oblika i mase najlakšoj mogućoj primjeni.

Bol je jedan od najčešćih simptoma zbog kojih se uzimaju tablete te je lakoća uzimanja vrlo bitna.

Poželjna je što manja tableta, što pogodnijeg oblika za gutanje. Ako uz to sadrži i što manje pomoćnih tvari, koje mogu uzrokovati probleme, tim bolje.

FOTO: PR

Jedan od najnaprednijih takvih pripravaka dolazi iz Belupa, a riječ je o novom lijeku na tržištu Republike Hrvatske – NEOFEN neo-forte.

NEOFEN neo-forte je kapleta (napredni farmaceutski oblik tablete masom i oblikom prilagođen lakšem gutanju), koja sadrži 400 mg ibuprofena.

Iznimno mala masa te specijalan oblik omogućavaju lakše gutanje, a kapleta ujedno ne sadrži laktozu, škrob ni boju u ovojnici, što pridonosi boljem podnošenju terapije kod posebno osjetljivih osoba, primjerice onih koji su intolerantni na laktozu.

Intolerancija na laktozu raširen je problem u Hrvatskoj, a pripravci bez laktoze pridonose lakšoj kontroli simptoma.

FOTO: PR

Ako trebate analgetik, a pritom teže gutate tablete ili ste intolerantni na laktozu, NEOFEN neo-forte je odličan odabir provjerene Belupo NEOFEN kvalitete.

Neofen neo-forte sadrži ibuprofen. Za oralnu primjenu. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svojeg liječnika ili ljekarnika.

Plaćeni oglas o lijeku.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: PR

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu