Smrtnost od raka u Hrvatskoj među najvišima u EU! Uskoro konferencija koja će iznjedriti rješenja

Smrtnost od raka u Hrvatskoj među najvišima u EU! Uskoro konferencija koja će iznjedriti rješenja

Smrtnost od raka u Hrvatskoj među najvišima je u EU-u sa stopom smrtnosti od 324 slučaja na 100.000 stanovnika. Godišnje od njega oboli 25.000, a umire približno 14.000 ljudi.

Vlada Republike Hrvatske je prošle godine donijela dugo očekivani Nacionalni strateški okvir protiv raka, kojim je najavila sistematičnije bavljenje ovom bolešću. Međutim, s njegovom se primjenom još uvijek čeka.

Pročitajte članak “Podrška oboljelima od raka – kako to učiniti na pravi način?”.

Ponudit će se rješenja za borbu protiv raka

Da je karcinom veliki javnozdravstveni i ekonomski problem prepoznato je i na razini Europske unije, koja je u veljači 2021. usvojila Europski plan za borbu protiv raka, koji s brojnim smjernicama nudi priliku svim članicama unaprijediti sustav onkološke skrbi.

S tim ciljem, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković, uz podršku Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora, organizira konferenciju “Ishodi liječenja onkoloških pacijenata u Hrvatskoj”, a koja će se održati 21. travnja 2022. u Hotelu Westin u Zagrebu s početkom u 9:30 sati.

Na konferenciji će stručnjaci iz područja zdravstva i zdravstvene skrbi, kreatori politika te pacijenti analizirati trenutačno stanje na onkološkim odjelima, identificirati uzroke loših ishoda liječenja, ali i ponuditi rješenja za učinkovitiju borbu protiv raka u Hrvatskoj.

Ova rješenja bit će iskazana kao preporuke u zaključcima konferencije te dostavljena Ministarstvu zdravstva RH.

Pogledajte program konferencije:

Konferencija 1
Konferencija 2
Konferencija 3

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje organizatora konferencije.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu