Usvajanjem ove jednostavne navike brzo ćete zaboraviti na žgaravicu!

Usvajanjem ove jednostavne navike brzo ćete zaboraviti na žgaravicu!

Žgaravica, koja se često opisuje kao osjećaj žarenja u prsima, više je od blage nelagode nakon obilnog obroka. To je simptom refluksa kiseline, kada želučana kiselina izlazi u jednjak i uzrokuje iritaciju. Stanje mogu potaknuti različiti čimbenici, uključujući određenu hranu poput začinjenih jela, čokolade i agruma, kao i životne navike poput prejedanja, pušenja i ležanja ubrzo nakon jela.

Ta naizgled jednostavna tegoba ima složenu interakciju uzroka, gdje čak i stres može igrati ulogu utječući na proizvodnju želučane kiseline. Unatoč svojem engleskom nazivu (heartburn), žgaravica nema nikakve veze sa srcem, već je dobila ime po blizini središnjeg područja prsnog koša i jer često oponaša bol kod problema povezanih sa srcem.

Zanimljivo je da žgaravica može poslužiti kao nenamjerni signal za preispitivanje vlastite prehrane i načina života. Ponavljajuće epizode mogu potaknuti pojedince da traže dugoročna rješenja.

Jednostavna navika protiv žgaravice
FOTO: Donat

Jednostavna navika protiv žgaravice

Jedan od koraka koji pomaže u ublažavanju žgaravice jest pijenje Donata. Donat, prirodna mineralna voda, djeluje poput antacida, odnosno neutralizira želučanu kiselinu i ublažava bolove i peckanje u prsima.

Donat je prirodna mineralna voda koja djeluje kao antacid – neutralizira želučanu kiselinu te ublažava bol i pečenje u prsima.

Donat ima visok sadržaj minerala (natrij, magnezij, sulfat, hidrogenkarbonat). Hidrogenkarbonati u obliku natrijevih, kalcijevih ili magnezijevih soli djelomično neutraliziraju želučanu kiselinu. Donat ublažava osjećaj pečenja u želucu i/ili jednjaku, obično odmah nakon pijenja.

Donat je prirodno rješenje za trenutačno ublažavanje žgaravice.

Preporučuje se konzumiranje 0,5 l Donata dnevno kako bi se ublažila žgaravica.

Stručnjaci Medical centra Rogaška preporučuju pijenje 0,1 – 0,2 l Donata više puta na dan, 20 minuta prije obroka. Osim toga, u slučaju žgaravice možete piti i 0,1 l Donata između obroka (1 – 2 sata nakon obroka). Neka bude sobne temperature i pijte ga polako, gutljaj po gutljaj.

Uz pravilnu prehranu i zdrave životne navike, Donat može biti od velike pomoći u olakšavanju žgaravice. Dakle, kako biste se u potpunosti riješili žgaravice, potrebno je promijeniti životne navike, a u tome pomaže novi Donatov program s detaljnim uputama – vođeni program zdravlja Donat Bez žgaravice.

Za sedam dana do zdravih navika za život bez žgaravice
FOTO: Donat

Za sedam dana do zdravih navika za život bez žgaravice

Donat je razvio program u suradnji sa stručnjacima kako bi vam pomogao da:

  • prepoznate i prirodno ublažite žgaravicu
  • spriječite ponovnu pojavu žgaravice
  • usvojite zdrave prehrambene navike
  • poboljšate svoju ukupnu kvalitetu života.

U sklopu programa dobit ćete:

  • besplatan priručnik sa savjetima o pravilnoj prehrani za ublažavanje žgaravice, pravilnoj upotrebi Donata i drugim korisnim informacijama
  • zdrave planove obroka sa sedam recepata za svaki dnevni obrok, uključujući hranu koja ne uzrokuje žgaravicu ili je može smanjiti
  • 10 dodatnih savjeta za ublažavanje žgaravice i upute za jednostavnu antistres tehniku disanja
  • dnevnik prehrane koji će vam pomoći da prepoznate koja hrana uzrokuje žgaravicu, kako biste mogli prilagoditi svoju prehranu u skladu s tim i eliminirati problematičnu hranu
  • podršku i pomoć stručnjaka koji su izradili program.
Donatovi vođeni programi zdravlja dio su Donatove strategije održivosti
FOTO: Donat

Donatovi vođeni programi zdravlja dio su Donatove strategije održivosti u sklopu koje su se obvezali educirati širu društvenu zajednicu o važnosti zdrave probave za zdravlje cijelog tijela i usmjeravati ljude na put usvajanja zdravih životnih navika. Do danas je više od 235.000 sudionika već usvojilo zdrave životne navike uz pomoć Donatovih vođenih programa zdravlja. Pridružite im se i vi – prijavite se u program Donat Bez žgaravice na poveznici.

Nova StudioSadržaj napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Donat po najvišim profesionalnim standardima.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Donat

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu