Giving Friday: dm uz podršku više od 71.000 kupaca osigurao 313.424 kune za Centar za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb

Giving Friday

U petak, 26. studenog, dm je u sklopu Giving Fridaya, potpuno drugačije verzije Crnog petka, zahvaljujući podršci 71.056 kupaca, osigurao donaciju u iznosu od 313.424 kune. To je 5 % ukupnog dnevnog prometa koji je dm ostvario na taj dan u 164 prodavaonice i u online shopu. Donacija je namijenjena Centru za cističnu fibrozu djece i odraslih Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a osigurat će kvalitetnije liječenje uz nove medicinske uređaje, poput onog za čišćenje dišnih puteva i oboljelima će omogućiti lakši život s ovom neizlječivom bolesti.

Iza dm-a je 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj tijekom kojih smo uvijek nastojali pomagati svojim sugrađanima te ih, istovremeno, poticali na solidarnost i društveno odgovorno ponašanje. Iznimno smo ponosni na Giving Friday i zahvalni smo svim kupcima koji su doprinijeli ukupnom iznosu donacije koja će pacijentima Centra za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb omogućiti kvalitetniji život.“, istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Cistična fibroza rijetka je genetska bolest koja skraćuje životni vijek oboljelih, a koja je u Hrvatskoj dijagnosticirana kod 150 osoba. Riječ je o neizlječivoj bolesti koja se tretira simptomatski, neprekidno i svakodnevno, od trenutka dijagnosticiranja bolesti.

U Centru za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb, jedinom u Hrvatskoj, liječi se većina pacijenata iz cijele Hrvatske. U našem centru bolesnicima pružamo zdravstvenu skrb u skladu sa svjetskim smjernicama, a nabavka dodatne opreme za dijagnostiku i liječenje oboljelih od cistične fibroze zasigurno će to dodatno unaprijediti. Stoga sam u ime Centra i naših pacijenata duboko zahvalna što se ovako veliki broj građana pridružio Giving Fridayu i tako pokazao veliko i nesebično srce.“, izjavila je Andrea Vukić Dugac, doc. dr. sc., iz Centra za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb.

Giving Friday dm-ova je inicijativa započeta 2018. godine, a njezin je cilj da Crni petak bude dan kada građani nisu isključivo usmjereni na akcije i popuste, već na ono što mogu napraviti kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. U protekle četiri godine, zahvaljujući velikom odzivu kupaca, dm je donirao ukupno 1.070.691 kunu organizacijama koje brinu o socijalno osjetljivim skupinama, kao i ustanovama čiji je cilj poboljšati zdravstvenu zaštitu i kvalitetu života građana.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: dm

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu