Recept za jednostavnu voćnu tortu
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Voće po izboru, jogurt, tamni muscovado šećer, integralno brašno… i dobili ste izuzetnu tortu za čiju pripremu Vam je doslovce potrebno 30-ak minuta i nije Vam potreban mikser.
Potrebni sastojci
Za kalup promjera 22 cm potrebno Vam je:
- Voće po izboru (ja sam stavila 2 šake kupina, 1 nektarinu i 1 krušku)
- Jaja 3 kom
- Jogurt 1 kom (želite li puniji okus upotrijebite grčki jogurt, a kako je on prilično malog pakiranja slobodno uzmite 2)
- Ekstrakt vanilije (2 jušne žlice)
- Šećer (Muscovado tamni) 5 jušnih žlica
- Prašak za pecivo (1 vrećica)
- Ulje (suncokretovo hladnoprešano ili kokosovo) ½ šalice
- Integralno brašno (2 šalice)
- Pekmez od marelica (2 jušne žlice)
Mjera je šalica od 2 dl.
Postupak pripreme
U zdjeli pjenjačom (ili mikserom) umutite cijela jaja sa šećerom i ekstraktrom vanilije. Dodajte jogurt, ulje i prašak za pecivo pomiješan s integralnim brašnom.
Ulijte smjesu u kalup za tortu koji ste prethodno premazali kokosovim uljem ili maslacem i malo pobrašnili.
Na površinu smjese rahlo postavite voće (bobičasto voće stavljajte u komadu, nektarinu i krušku ogulite i narežite na ploškice)
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici cca 20-25 minuta.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi (ne do kraja) i mlaku ju premažite tankim slojem pekmeza. Ohladite do kraja i servirajte ovako samostalno ili sa malo tučenog slatkog vrhnja ili kuglicom sladoleda.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja