Kolač s ribizlom za pravo ljetno osvježenje

Kolač s ribizlom

Osvježavajući ljetni kolač s ribizlom koji je sada u sezoni. Priprema se u petnaestak minuta, a najveći dio je čekanje da se ispeče i ohladi. Možete ga čuvati u hladnjaku i 4-5 dana, ako izdržite 🙂

Sastojci

Dostatni za kalup promjera 25×35 centimetara

  • 300 g ribizla
  • 500 g sojinog jogurta
  • 180 g tofua
  • 50 g maslinovog ulja
  • 150 g biljnog mlijeka s okusom vanilije
  • 120 g šećera
  • 3 žlice chia sjemenki
  • 200 g pirovog brašna (bijelog)
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
Kolač s ribizlom
Foto: Mare

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Chiu namočite 15-ak minuta u biljnom mlijeku.
  3. Pirovo brašno prosijte zajedno s praškom za pecivo.
  4. Tofu, jogurt, maslinovo ulje, šećer i vanilin ekstrakt usitnite u blenderu te pomiješajte sa chiom. U tako dobivenu smjesu lagano umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo te ulijte u kalup obložen papirom za pečenje.
  5. Polovicu ribizla utisnite duboko u smjesu, a ostatak posipajte po površini.
  6. Pecite 30-40 minuta.
  7. Servirajte dobro ohlađen uz po želji listiće mente.

U slast!

Više mojih recepata možete pročitati ovdje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu