Kolač s ribizlom za pravo ljetno osvježenje
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Osvježavajući ljetni kolač s ribizlom koji je sada u sezoni. Priprema se u petnaestak minuta, a najveći dio je čekanje da se ispeče i ohladi. Možete ga čuvati u hladnjaku i 4-5 dana, ako izdržite 🙂
Sastojci
Dostatni za kalup promjera 25×35 centimetara
- 300 g ribizla
- 500 g sojinog jogurta
- 180 g tofua
- 50 g maslinovog ulja
- 150 g biljnog mlijeka s okusom vanilije
- 120 g šećera
- 3 žlice chia sjemenki
- 200 g pirovog brašna (bijelog)
- 10 g praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Chiu namočite 15-ak minuta u biljnom mlijeku.
- Pirovo brašno prosijte zajedno s praškom za pecivo.
- Tofu, jogurt, maslinovo ulje, šećer i vanilin ekstrakt usitnite u blenderu te pomiješajte sa chiom. U tako dobivenu smjesu lagano umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo te ulijte u kalup obložen papirom za pečenje.
- Polovicu ribizla utisnite duboko u smjesu, a ostatak posipajte po površini.
- Pecite 30-40 minuta.
- Servirajte dobro ohlađen uz po želji listiće mente.
U slast!
Više mojih recepata možete pročitati ovdje.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo

Uobičajena kožna bolest
Alergijska urtikarija: Najmanje 10 – 20 % svjetske populacije imalo je simptome ove bolesti barem jednom u životu! Evo koji su i kako se liječi
- Hrvoje Pinoza
- 2 min čitanja
Članak objavljen: