Kolač s ribizlom: Sezona je crvenih bobica prepunih vitamina C! Spremite ih u biskvitu za koji vam ne trebaju jaja ni mlijeko

Kolač s ribizlom

Pred vama je osvježavajući ljetni kolač s ribizlom koji je sada u sezoni. Priprema se 15-ak minuta, a najveći dio je čekanje da se ispeče i ohladi. Možete ga čuvati u hladnjaku i 4 – 5 dana, ako izdržite. 🙂

Sastojci su dostatni za kalup promjera 25 x 35 cm.

Sastojci:

Kolač s ribizlom
FOTO: Mare

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Chia sjemenke namočite 15-ak minuta u biljnom mlijeku.
  3. Pirovo brašno prosijte zajedno s praškom za pecivo.
  4. Tofu, jogurt, maslinovo ulje, šećer i ekstrakt vanilije usitnite u blenderu te pomiješajte sa chiom.
  5. U tako dobivenu smjesu lagano umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo te ulijte u kalup obložen papirom za pečenje.
  6. Polovicu ribizla utisnite duboko u smjesu, a ostatak posipajte po površini.
  7. Pecite 30 – 40 minuta.
  8. Kolač s ribizlom servirajte dobro ohlađen, a po želji ga možete posipati listićima mente.

U slast!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu