Ovo je stvarno šteta propustiti!
Kolač s orasima i pudingom: Imamo recept za sočan biskvit s nadjevima koji miluju nepce
- 2 komentara
- 1 min čitanja
Kolači s pudingom su zastupljenija vrsta kolača koja se kod kuće priprema “nabrzaka”. Puding obično bude u svojstvu kreme, a ostatak bude nekakav biskvit. Mnogima takav opis možda neće izazvati želju, no što ako kažem da je biskvit krcat orasima, a nije suh, već izrazito sočan?
Pa nadodam da je u čokoladni puding dodatno umiješana tamna čokolada, a puding od vanilije ima i pastu od datulja zbog koje ćete misliti da jedete najnježniju karamel kremu? Jesam li vas možda sada nagovorila da isprobate ovaj recept?
Stvarno se nadam da jesam jer je šteta da propustite ovaj kolač s orasima i pudingom!
Ima i sjeckanih oraha po vrhu. 🙂
Sastojci za biskvit veličine 25 x 35 cm:
- 180 g čvrstog tofua
- 150 g mljevenih oraha
- 150 g šećera
- 40 g muscovado šećera
- 220 g integralnog pirovog brašna
- 3 jušne žlice maslinovog ulja
- 350 ml biljnog mlijeka
- 6 g praška za pecivo
- prstohvat soli.
Priprema
- Tofu, ulje, šećere, sol i pola količine biljnog mlijeka izblendajte u kremu, a brašno, prašak za pecivo i orahe pomiješajte “na suho”.
- Zatim postepeno ulijevajte kremu i ostatak mlijeka u suhe sastojke i sve dobro promiješajte.
- Ulijte u kalup i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 °C oko pola sata.
- Dok je biskvit još topao, izbockajte drškom kuhače rupe. U njih će upasti dio prvog nadjeva i učiniti biskvit još sočnijim.
Sastojci za prvi nadjev:
- 2 praška pudinga od čokolade (oko 80 do 90g )
- 700 ml biljnog mlijeka
- 100 g šećera
- 150 g tamne čokolade s visokim udjelom kakaa.
Priprema
- Puding skuhajte s biljnim mlijekom i šećerom.
- Kad je gotov, usipajte u njega nasjeckanu čokoladu.
- Miješajte dok se čokolada ne otopi te još toplu kremu sipajte u kalup na biskvit.
- Poravnajte da dobro uđe i u rupe na biskvitu te zagladite.
- Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme izradite drugi nadjev.
Sastojci za drugi nadjev:
- 1 prašak za puding od vanilije
- 250 + 100 ml biljnog mlijeka
- 200 g datulja bez koštica
- 200 g sjeckanih oraha
- 50 g veganskog maslaca ili margarina
- 1 jušna žlica ekstrakta vanilije.
Priprema
- Skuhajte puding u 250 ml biljnog mlijeka.
- Datulje izblendajte sa 100 ml biljnog mlijeka te dobivenu pastu ulijte u puding.
- Dodajte margarin i ekstrakt vanilije.
- Promiješajte i prelijte preko čokoladnog nadjeva te posipajte sjeckanim orasima.
Napomena
Ostavite da se kolač dobro ohladi prije rezanja.
U slast!
Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: