Ubrzava mršavljenje i poboljšava pamćenje: Evo kako koristiti cimet da biste osjetili ove dobrobiti

Cimet

Konačno se došlo i do novog, zanimljivog i važnog otkrića u borbi protiv prekomjerne težine i nakupljenih kilograma. U fokusu je začin koji se nalazi u gotovo svakoj kuhinji – cimet. Usto, znanstvenici su otkrili da isti poboljšava pamćenje. Takođe, prepun je antioksidansa, a pomaže i kod smanjivanja razine šećera u krvi te sprječava upale, objavio je britanski Daily Mail.

Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, predstavljeno je još u svibnju 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti, ali sada se ponovno naglašava važnost cimeta u vječitoj borbi protiv pretilosti. Znanstvenici su 12 tjedana štakorima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom.

Testovi provedeni na štakorima prije i nakon završetka eksperimenta pokazali su da su štakori nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protuupalnih molekula u tijelu nego prije. Smanjili su im se i ukupna kilaža i opseg u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Pročitajte članke:

Prstohvat mljevenog cimeta u kavu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje
FOTO: Shutterstock

Kao stvoren za učenje

Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz već nabrojane koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumijevanje nove građe. Prema istraživanju provedenom u Medicinskom centru Sveučilišta Rush u Chicagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija.

U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mljevenog cimeta u kavu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3 / 5   4

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu