Majčina dušica (Thymus vulagris)
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
![majcina dusica](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2011/05/majcina-dusica.jpg?x60603)
Majčina dušica i timijan su dvije vrlo srodne i slične biljke. U kuhanju se više koristi timijan iako su im djelovanja na organizam ista, kao i okus.
Timijan se upotrebljava za jela od mahunarki, krumpira, juhe i umake (naročito od rajčica). Majčina dušica neutralizira masnoću i korisna je za probavu i pluća.
Djeluje na rastvaranje sluzi i ublažava grčeve i kašalj. Djeluje antiseptički. Dobro se slaže s lovorom, celerom, peršinom, češnjakom i mažuranom te se najviše koristi u pripremi jela sredozemne kuhinje.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
![ljetni obrok za laganu probavu](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2024/06/ljetni-obrok-za-laganu-probavu-360x220.jpg?x60603)
Pokrovitelj Donat
Pobijedite nadutost: Lagani i osvježavajući ljetni obroci za zdravu probavu
- Nova Studio
- 4 min čitanja
Članak objavljen: