Kako znanstvenici kuhaju tjesteninu

tjestenina

Pratite li recenzije naših kulinarskih kritičara na brojnim lifestyle portalima, ili gledate televizijske reality programe tipa Masterchef i 321 kuhaj, vidjet ćete da je jedna od najčešćih grešaka, kako profesionalnih chefova, tako i kuhara amatera, loše skuhana tjestenina.

Pogledajte korisne upute uz objašnjenja koja počivaju na znanstvenim činjenicama u videu koji su producirali stručnjaci uglednog, 140 godina starog, Američkog kemijskog društva (American Chemical Society).

Kuhanjem tjestenine se odvija kemijski proces u kojem proteini i škrob u interakciji čine špagete, rezance i ostale oblike ljepljivim i elastičnima.

U ovom jednostavnom procesu ipak ima finih nijansi koje rezultiraju poželjnim al dente rezultatom, ili neukusnom ljepljivom loptom od tjestenine, a bitno je i kako će tjestenina prihvaćati umak uz koji će biti uslužena.

Stručnjaci preporučuju kuhati u slanoj vodi, ne dodavati masnoće za vrijeme kuhanja, a tjesteninu na kraju kuhanja nikako ne ispirati vodom. Zašto, pogledajte u videu:

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu