Zelena magma – što je, upotreba i djelovanje

zelena magma prah

Zelena magma je dodatak prehrani čiji je osnovni sastojak mlado lišće ječma, a koji sadrži velike količine aktivnih sastojaka poput minerala, vitamina, enzima, klorofila i proteina. Može se pronaći u prahu ili tabletama.

Doktor Yoshihide Hagiwara, japanski farmakolog, izumitelj i poduzetnik, koji je posvetio život prirodnom pristupu zdravlju je nakon nekoliko desetljeća intenzivnog istraživanja otkrio osobito vrijednu metodu ekstrakcije hranjivih tvari iz zelenih biljaka i primijenio ju na proizvodnju izuzetno kvalitetnih prirodnih dodataka prehrani. Jedan od tih dodataka je i zelena magma – prah soka lišća mladog ječma.

Zelena magma dobiva se iz mladog lišća ječma, uzgojenog po strogim kriterijima organskog uzgoja u plodnim obroncima Japana i Kalifornije.

Sastojci zelene magme

Kao što je već spomenuto, zelena magma obiluje korisnim i ljekovitim sastojcima, sadrži ih više od 70. Od antioksidansa i enzima sadrži: superoksid dismutazu, katalazu, klorofil, alfa-karoten, beta karoten, vitamin C, vitamin E, vitamin A, vitamin K, fosfolipazu, fosfatazu, selen, kalij, folnu kiselinu i druge.

Što je klorofil?

Klorofil je zapravo odgovoran za zelenu pigmentaciju biljaka. Klorofil je zapravo vrlo sličan ljudskoj krvi. Istraživanja su pokazala da klorofil povećava proizvodnju crvenih krvnih stanica i opskrbu krvi kisikom. Sok zelene magme sadrži 66 puta više klorofila nego špinat i stoga je jedan od najboljih prirodnih izvora klorofila.

Prednosti konzumiranja zelene magme

Već je spomenuto kako zelena magma obiluje klorofilom koji sudjeluje u obnavljanju i proizvodnji krvnih stanica. On pomaže eliminirati toksine (slobodne radikale) iz crijeva i drugih tkiva. Osim što je antioksidans, također ima protuupalno djelovanje.

Glavni organi u tijelu zaduženi za detoksikaciju su jetra, bubrezi, debelo crijevo, žučni mjehur, pluća, koža limfa i krv. Kao što je napomenuto, budući da je zelena magma bogata antioksidativnim nutrijentima, utoliko ona pomaže vašem tijelu da se lakše očisti od otrova, otrovnih kemikalija i teških metala.

Detoksikacija je izuzetno važna u današnjem načinu života, a ona jača tijelo i imunološki sustav u cjelini. Mogli bismo reći da je zelena magma prijatelj imuniteta, a mogu je koristiti i djeca i odrasli.

Osim što je dobra za detoksikaciju organizma, zelena magma vrlo je učinkovita u uklanjanju umora, pomaže u borbi s alergijama, neutralizira kiselost u tijelu, pomaže kod bolesti srca i krvnih žila kao i kod dijabetesa, ekcema i dermatitisa te artritisa i reume. Dakle, djeluje revitalizirajuće.

Zelena magma i rak

Zelena magma pomaže u neutralizaciji kiseline u želucu koju stvara ponajprije konzumirano meso i masna hrana. Živa bića su izuzetno osjetljiva na pH i najbolje funkcioniraju kada je pH neutralan. Većina živih tvari (isključujući staničnu jezgru) ima pH oko 6,8.

Mnogo je istraživanja provedeno koja kažu kako stanice raka ne mogu živjeti u lužnatoj okolini. Naime, dokazano je da tumori brže rastu u kiselom okruženju. Kada je pH tijela previše kisela, stanice ne mogu funkcionirati na svom optimalnom nivou.

To je razlog zašto će osoba s manjim pH tijela lakše oboljeti, razviti infekciju ili čak oboljeti od raka. Zato je preporučljivo hraniti se zdravo, a također i konzumirati zelenu magmu.

Kako konzumirati zelenu magmu?

Zelena magma je dostupna u obliku praha i tableta. Najbolje ju je uzimati prije obroka u dozama između 3-6 g dnevno. Zelena magma u prahu može se pomiješati s hladnom vodom ili pak voćnim sokom.

Ne preporučuje se miješati ju toplom vodom ili kiselim napicima, jer postoji mogućnost od uništavanja enzima. Popijte zelenu magmu ujutro 20 do 30 minuta prije doručka. Ona će neutralizirati pH i prije nego što ćete jesti.

Tablete se mogu uzeti s čašom vode, prije obroka, u dozama između 6 i 12 tableta dnevno. Potrebno ih je čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Zelena magma za žene

Premda je zelena magma namijenjena apsolutno svima ipak postoji dodatak Vibrant woman ili zelena magma za žene. Ovaj dodatak sadrži mlado lišće ječma

Dodatak je izvrstan kada su u pitanju bolne mjesečnice ili vrlo neugodni simptomi menopauze. Vibrant woman ili zelena magma za žene sadrži kombinaciju DonQuai i ostalog ljekovitog bilja kao i B, C i E vitamine. 

Što se tiče konzumacije – bitno je započeti s manjim količinama jer se radi o izrazito jakom pripravku. 

Nuspojave konzumiranja zelene magme

Zelena magma je vrlo sigurna za dugoročno uzimanje. Zapravo, ne postoje zabilježene nuspojave pri korištenju zelene magme.

Zelena magma – iskustva

A:”Koristim taj proizvod cca 2 mjeseca, preventivno, ujutro pola sata prije doručka, skupa s medom, cimetom i kurkumom i vodom naravno. Za sada sam pošteđena prehlada, gripe, upala grla i drugih infekcija. Kakvo je djelovanje same magme ne mogu reći, ali u svakom slučaju mislim da je to proizvod vrijedan uzimanja. Dajem ga i sinu ponekad prije ručka, pomiješanog sa sokom (trenutno od vrijeska), tako mu je podnošljivo, inače zna biti malo “težak” kod zdravih, a ne baš finih stvari. Svakako ćemo koristiti i dalje.”

B:”Koristim Magmu dosta dugo, pijem na sve načine, s vodom sokom ili meni osobno najbolji sa zobenim mlijekom. Bitno je dobro smućkati pa je to najbolje napraviti u shakeru.”

C:”Ja sam isto koristila zelenu magmu 20-ak dana, koliko traje jedna bočica i mogu je iskreno preporučiti svima koji imaju problema sa imunitetom, brzo se umaraju i kojima općenito fali energije. I u tom kratkom periodu sam osjetila poboljšanje cjelokupnog stanja organizma, a prvi puta da mi je dijete bilo bolesno i da ja nisam pokupila od nje virus bilo je baš tada.”

Tablete kao i prah možete potražiti u linku. Javite vaša iskustva!

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.20 / 5   20

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: zelena magma, zelena magma nuspojave, zelena magma iskustva, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu