“Dijetni” trikovi koji vas zapravo debljaju

mitovi

Iako imate najbolje namjere, ovi “dijetni” trikovi možda sabotiraju sav vaš trud u borbi protiv viška kilograma.

Svi koji se trude izgubiti kilograme svakodnevno su bombardirani raznim informacijama koje su često neistinite i mogu usporiti proces mršavljenja.

Donosimo listu “zdravih“ navika koje bi trebali izbjegavati u širokom luku.

Preskakanje obroka

Ako ne unosite u svoje tijelo dovoljno proteina, ugljikohidrata i masti, konačni rezultat će biti mršavo mlohavo tijelo. Unosom manje od 1200 (žene) ili 1800 (muškarci) kalorija na dan riskirate manjak energije i usporavanje metabolizma.

Umjesto izgladnjivanja, bolje rješenje bi bilo da jedete šest manjih obroka u danu. Ako želite lijepo i vitko tijelo, više pazite što jedete, a ne što izbjegavate.

Postavljanje previsokih ciljeva

Iako zadavanje ciljeva zvuči kao dobra ideja, ta strategija može vam se vrlo lako odbiti o glavu. Kad osoba shvati da ne može postići zadani cilj, odustaje od vježbanja.

Radije si postavite male zadatke za koje znate da ih možete ispuniti (npr. da neće propustiti trening u sljedeća dva tjedna ili da ćete izbjegavati slatkiše sljedećih tjedan dana). Ispunjavanjem tih manjih zadataka osjećat ćete se motiviranije i samopouzdanije.

dijeta-i-mrsavljenje

Pilule za mršavljenje djeluju

Da, postoje pilule koje obećavaju gubitak kilograma i savršenu liniju, ali to nije izgovor da se ne bavite sportom i prestanete paziti na prehranu. Ključ gubitka kilograma je vježbanje, kontinuitet i raznolika prehrana.

Ispijanje dijetnih sokova

Izbjegavanje kalorija iz sokova se čini kao pametan potez, ali zamjenom običnog soka s njegovom sugar free verzijom nećete ostvariti nikakvu korist.

Dapače, napravit ćete možda još goru stvar. Novija istraživanja su pokazala povezanost dijetnih sokova s nakupljanjem masnih naslaga na trbuhu. Ako želite izgubiti kilograme, radije pijte vodu ili doma cijedite sokove.

Članak uređen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

“Dijetni” trikovi koji vas zapravo debljaju

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.