“Dijetni” trikovi koji vas zapravo debljaju

mitovi

Iako imate najbolje namjere, ovi “dijetni” trikovi možda sabotiraju sav vaš trud u borbi protiv viška kilograma.

Svi koji se trude izgubiti kilograme svakodnevno su bombardirani raznim informacijama koje su često neistinite i mogu usporiti proces mršavljenja.

Donosimo listu “zdravih“ navika koje bi trebali izbjegavati u širokom luku.

Preskakanje obroka

Ako ne unosite u svoje tijelo dovoljno proteina, ugljikohidrata i masti, konačni rezultat će biti mršavo mlohavo tijelo. Unosom manje od 1200 (žene) ili 1800 (muškarci) kalorija na dan riskirate manjak energije i usporavanje metabolizma.

Umjesto izgladnjivanja, bolje rješenje bi bilo da jedete šest manjih obroka u danu. Ako želite lijepo i vitko tijelo, više pazite što jedete, a ne što izbjegavate.

Postavljanje previsokih ciljeva

Iako zadavanje ciljeva zvuči kao dobra ideja, ta strategija može vam se vrlo lako odbiti o glavu. Kad osoba shvati da ne može postići zadani cilj, odustaje od vježbanja.

Radije si postavite male zadatke za koje znate da ih možete ispuniti (npr. da neće propustiti trening u sljedeća dva tjedna ili da ćete izbjegavati slatkiše sljedećih tjedan dana). Ispunjavanjem tih manjih zadataka osjećat ćete se motiviranije i samopouzdanije.

dijeta-i-mrsavljenje

Pilule za mršavljenje djeluju

Da, postoje pilule koje obećavaju gubitak kilograma i savršenu liniju, ali to nije izgovor da se ne bavite sportom i prestanete paziti na prehranu. Ključ gubitka kilograma je vježbanje, kontinuitet i raznolika prehrana.

Ispijanje dijetnih sokova

Izbjegavanje kalorija iz sokova se čini kao pametan potez, ali zamjenom običnog soka s njegovom sugar free verzijom nećete ostvariti nikakvu korist.

Dapače, napravit ćete možda još goru stvar. Novija istraživanja su pokazala povezanost dijetnih sokova s nakupljanjem masnih naslaga na trbuhu. Ako želite izgubiti kilograme, radije pijte vodu ili doma cijedite sokove.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu