10 razloga zašto je vegetarijanska prehrana dobra ideja

vegetarijanci

Vegetarijanska prehrana pridonosi održavanju lijepog izgleda te zdravlja općenito.

Evo nekoliko razloga zašto je prelazak na bezmesnu dijetu jako dobra ideja:

  1. Otkriti ćete divni kulinarski svijet gljiva, koje imaju nevjerojatne zdravstvene prednosti.

2. Grah je jednako zadovoljavajući kao govedina, kaže studija u časopisu Journal of Food Science. Sudionici studije koji su jeli grah, imali su isti osjećaj sitosti satima poslije jela, baš kao i sudionici koji su jeli meso.

3. Tofu košta manje od odreska. A nakon što naučite kako pripremati jela s tofuom, vaši obroci imaju potencijal da budu jednako dobrog okusa kao odrezak… ako ne i bolji!

4. S vegetarijanskom prehranom lakše se gube kilogrami. U njemačkoj studiji objavljenoj u časopisu Journal of General Internal Medicine, sudionici koji su prešli na vegetarijansku dijetu su izgubili više kilograma od onih koji su se i dalje držali mesa. Vegani su imali još bolje rezultate.

5. Vegetarijanstvom čuvate planet. Biljna prehrana koristi manje prirodnih resursa. Jedna studija iz American Journal of Clinical Nutrition je izvijestila da čak i polu-vegetarijanska prehrana doprinosi smanjenju emisije stakleničkih plinova za 22 posto.

vegetarijanstvo2

6. Vegetarijanci imaju niži rizik od srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka i dijabetesa, objavio je American Heart Association.

7. Vegetarijanska dijeta povezana je s nižim rizikom od depresije, rezultat je španjolskog istraživanja objavljenog u BMC Medicine. Također lisnato povrće održava pravilnu funkciju mozga.

8. Vegetarijanska dijeta nije jednolična i dosadna. Sve više i više kuhara stavlja povrće u središte pozornosti, tako da više niste prisiljeni naručivati vegetarijansku tjesteninu u restoranu.

9. Vegetarijanstvo proljepšava vašu kožu. Pigmenti u voću i povrću daju vašoj koži predivan prirodni sjaj.

10. Živite duže! Istraživanje sa Sveučilišta Loma Linda ukazuje da vegetarijanci imaju manji rizik od smrti.

Članak objavljen:

Saznajte više o vegetarijanstvu u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu