Recenzija: Vital Plus Active COL i JAL koncentrirane kapi

Vital Plus Active COL i JAL koncentrirane kapi

Naša koža je tijekom godine izložena raznim vanjskim utjecajima, UV zračenju, kiši, vjetru i oštroj zimi. Ako tome pridodamo stres, neprospavane noći i neuravnoteženu prehranu, jasno nam je da se o zdravlju kože moramo brinuti više no ikada.  

Ako želimo poboljšati kvalitetu kože i usporiti njezino starenje, tri su osnovne funkcije koje joj moramo osigurati: prehranu, zaštitu i obnovu. Osobito u zimskim mjesecima kada zbog pojačanog grijanja naša koža trpi još više.

Dolaskom hladnijih dana, u našu redakciju stigli su proizvodi koji su namijenjeni upravo tome. Riječ je o koncentriranim kapima na bazi hijaluronske kiseline i kolagena, čija je osnovna svrha prehrana i zaštita kože. Kakvi su naši dojmovi nakon dvomjesečnog korištenja pročitajte u nastavku.

Vital Plus Active COL i JAL koncentrirane kapi
Promo uzorak

VITAL Plus Active JAL kapi na bazi hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je bitna komponenta u hidrataciji, prehrani i regeneraciji kože te je ključan čimbenik u održavanju njezine mladolikosti, daje joj čvrstinu i pomaže da zadrži oblik.  Ona igra važnu ulogu u zdravlju kože i jedan je od mojih omiljenih sastojaka jer pomaže zadržati hidrataciju kože tijekom cijele godine. Hijaluronska kiselina je također “pametna hranjiva tvar” jer može prilagoditi stopu apsorpcije vlage u odnosu na sezonu i klimu.

Kako starimo, koncentracija hijaluronske kiseline u koži tkiva se postupno smanjuje te postaje neophodno osigurati koži stalnu prehranu i potpomoći njezinu hidrataciju izvana.  

Kada se primjenjuje direktno na kožu, hijaluronska kiselina može prodrijeti u gornje slojeve kože, poboljšati kvalitetu kože, potaknuti zaštitu tkiva te pojačati elastičnost i hidrataciju kože. Zaštitna barijera na koži zadržava vlagu, što koži daje mladenački izgled. 

VITAL Plus Active Jal kapi na bazi hijaluronske kiseline
Promo uzorak

VITAL Plus Active JAL koncentrirane kapi na bazi hijaluronske kiseline pogodne su za normalnu, mješovitu i dehidriranu kožu. Dolaze u tamnoj bočici s kapaljkom u pakiranju od 15 ml i predivno dizajniranoj kutiji. Ovaj proizvod je gelaste teksture i dosta gušći od VITAL Plus Activ COL kapi. Lako se nanosi i razmazuje, ali i sporo upija. Miris je vrlo blag i ugodan.

Kapaljka je odlična za doziranja proizvoda i neće vam stvarati probleme. Na kožu je dovoljno nanijeti dvije do tri kapi, inače proizvod na licu ostavlja ljepljivi trag. Proizvod je potrebno umasirati kružnim pokretima do potpunog upijanja, a nakon toga nanijeti odgovarajuću kremu ili koristiti za samostalnu hidrataciju kože. 

Nakon dvomjesečnog korištenja jako sam zadovoljna izgledom, sjajem i tonusom kože. Ona izgleda zdravije i ten je ujednačeniji, a pore nešto uže.  

VITAL Plus Active Jal kapi na bazi hijaluronske kiseline
Promo uzorak

Međutim, proizvod ne bih preporučila ukoliko imate masnu kožu te kao podlogu za puder. Osobno sam proizvod koristila samo tijekom večernje rutine i pokazao se odličnim. Lice je u jutarnjim satima jednostavno predivno, a s vremenom sam primijetila i promjene u tonusu kože.

Prema navodima proizvođača ovaj tretman, primijenjen na lice, vrat i dekolte, vraća pravu količinu vlage i usporava fiziološki proces isparavanja vode iz kožnog tkiva. Osim toga, omogućava dubinsku njegu i hidrataciju kože s produženim djelovanjem od 6-8 sati. 

Naša ocjena proizvoda 

Hidratacija: ★★★★★

Tekstura: ★★★★☆ 

Make-up podloga: ★★☆☆ ☆ 

Ambalaža: ★★★★☆ 

Cijena: ★★★★★  

Ukupna ocjena proizvoda: ★★★★☆ 

Gdje kupiti proizvod/ cijena: Proizvod možete kupiti u svim bolje opremljenim ljekarnama te putem interneta po cijeni od 79,00 kn.

VITAL Plus Active Collagen kapi

Kolagen je poznat kao najzastupljeniji protein u našem tijelu i najbolji saveznik mladenačkog izgleda kože. On tijelu, a time i koži, pruža strukturnu podršku, snagu i elastičnost. Kolagenske niti tvore 80% vezivnog tkiva, a osnovna karakteristika njegovih vlakana je fleksibilnost. 

Kako starimo, dolazi do smanjenja proizvodnje kolagena – i to se događa svakodnevno! Fizički ćete ga primijetiti po tome što koža postaje tanja, pojavljuje se više bora, a elastičnost kože se smanjuje. Povećanje razine kolagena može pomoći vašoj koži da izgleda čvršće, bude otpornija na vanjske utjecaje i poveća svoju elastičnost. 

Odrasli gube oko 1% kolagena u svojoj koži svake godine, što dovodi do stanjivanja kože i pojave bora. Ovaj gubitak kolagena može biti vidljiviji u ranijoj dobi kod žena koje imaju manje kolagena nego muškarci. U mladosti se gubitak kolagena brzo nadomješta, ali s godinama taj gubitak postaje sve zamjetniji, pa se računa da nakon 25. godine tijelo prosječno gubi 1,5% kolagena godišnje.

VITAL Plus Active COL koncentrirane kapi na bazi morskog kolagena prikladne su za tanku, osjetljivu ili kožu zahvaćenu kuperozom (rozaceom). Kao i VITAL Plus Active JAL kapi, dolaze u tamnoj bočici s kapaljkom u pakiranju od 15 ml.

Kao što je vidljivo na fotografiji, nakon dvomjesečnog korištenja slova na bočici su se djelomično obrisala.

VITAL Plus Active COL kapi na bazi hijaluronske kiseline
Promo uzorak

Ovaj proizvod je vodenaste teksture, lako se nanosi i razmazuje te se upija puno brže od VITAL Plus Active JAL kapi, zbog čega sam ga često koristila samostalno u jutarnjoj rutini uz dnevnu kremu. Može se koristiti kao podloga za puder, no potrebno je pričekati da se do kraja upije. Miris je vrlo blag i ugodan.  

Proizvod je potrebno umasirati kružnim pokretima do potpunog upijanja, a nakon toga nanijeti odgovarajuću kremu ili koristiti za samostalnu hidrataciju kože. Za cijelu kožu lica, vrat i dekolte dovoljno je nekoliko kapi. Proizvod mi je zbog svoje strukture odgovarao puno više od VITAL Plus Active JAL kapi.

VITAL Plus Active COL kapi na bazi kolagena
Promo uzorak

Naša ocjena proizvoda 

Hidratacija: ★★★★★

Tekstura: ★★★★★

Make-up podloga: ★★★★☆ 

Ambalaža: ★★★★☆ 

Cijena: ★★★★★ 

Ukupna ocjena proizvoda: ★★★★☆ 

Gdje kupiti proizvod/ cijena: Proizvod možete kupiti u svim bolje opremljenim ljekarnama te putem interneta po cijeni od 79,00 kn.

Članak objavljen:

Saznajte više o zreloj koži u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.86 / 5   14

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu