Prednosti drvenog češlja za kosu

drveni češalj

Možda niste znali da su prvobitni češljevi za kosu (korišteni prema nalazima arheologa, za češljanje kose prije 5 000 godina) izrađivani od slonovače i oklopa kornjače, da bi se kasnije počeli praviti i češljevi od drveta. Drveni češalj jedan je od najzdravijih načina češljanja kose.

Drveni češalj ima zaobljene vrhove, koji tijekom češljanja ujedno i nježno masiraju korijen kose. Ovaj efekt masaže poboljšava cirkulaciju krvi u samom korijenu kose i distribuciju hranjivih tvari u folikule dlake.

Češljanjem drvenim češljem kosa dobiva dodatni volumen i živahnost.

Drveni češalj lako i nježno prolazi kroz kosu, zahvaljujući širokim zupcima, što smanjuje lomljenje vlasi i vrhova kose tijekom češljanja, što ga čini idealnim za češljanje kose koja se lako mrsi. Drveni češalj ne uzrokuje stvaranje statičkog elektriciteta u kosi, za razliku od češljeva od drugih materijala. Drveni češalj smanjuje zapetljavanje kose i pucanje vrhova.

Drveni češalj idealan je za češljanje duge kose. Drveni češalj je tako nježan za kosu, gotovo možete osjetiti da umjesto češlja kao da prolazite rukom kroz kosu.

Drveni češljevi dostupni su u različitim dizajnima, ovisno o potrebama. Veliki drveni češalj sa širokim zupcima idealan je za češljanje poluduge ili duge kose, dok je manji drveni pogodan za nošenje u torbici, za češljanje kratke kose, kao i za oblikovanje kose.

Drveni češalj pohranite na suhom mjestu i nemojte njime češljati mokru kosu kako bi njegov rok trajanja bio duži. Nemojte prati drveni češalj vodom ili sapunom, dovoljno je obrisati ga komadom suhe tkanine.

Dodatna prednost drvenog češlja je ta da je potpuno biorazgradiv za razliku od plastičnih češljeva. Na tržištu su danas dostupni i češljevi od bambusa, koji su i poželjniji za okoliš jer bambus raste znatno brže od drveta i njegovi resursi se lako obnavljaju.

Članak objavljen:

Saznajte više o kosi u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o njezi kose u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.50 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: drveni cesalj, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu