Povećajte grudi na prirodan način

Umjetno uljepšavanje više nije toliko neuobičajeno, a jedan od najpoznatijih zahvata je upravo povećanje grudi. Mnoge žene se na takve procedure odlučuju zbog nezadovoljstva svojim grudima (veličinom, oblikom ili izgledom), no postoje razni prirodni načini da se grudi povećaju bez odlaska “pod nož”.

U nastavku pročitajte nekoliko prirodnih rješenja za bujne grudi te informacije o kremama za povećanje grudi.

Iako možda razmišljate o pribjegavanju operaciji, mnogo je toga što može poći po zlu kada je riječ o plastičnim operacijama. Ukoliko se povećanje grudi ne odradi pravilno, nove grudi mogu imati nepravilan oblik, izgledati kao baloni, biti previše razdvojene ili prečvrste, a mogu stajati i previsoko, odnosno imati asimetrične bradavice.

Plastične operacije su također financijski teško isplative jer “nove grudi” ne traju do kraja života već se nakon 10-ak godina implantati moraju zamijeniti. Iako prirodno povećane grudi neće izgledati savršeno kao što bi izgledale one operirane, možete biti sigurni da su rezultat prirodnih preparata i ne predstavljaju rizik za zdravlje.

Povećanje grudi prirodnim putem

Na veličinu grudi najviše utječe tjelesna težina i genetika. Osobe manje tjelesne težine ili niskog udjela masti u organizmu većinom će imati male grudi jer su one zapravo masno tkivo. S druge strane, genetika može rijetkim sretnicama podariti bujne grudi unatoč manjoj kilaži. 

Kako povećati grudi?

Ako vas ipak nije podarila genetika, a voljeli biste koji broj veće grudi, slijedite neke od savjeta u nastavku:

  • Konzumirajte mnogo zdravih masti – sjemenke i orašasti plodovi, jaja, avokado, kokosovo i maslinovo ulje odličan su izvor zdravih masnih kiselina.
  • Redovito izvodite vježbe za grudi – vježbe neće povećati same grudi, ali će pomoći razviti mišiće ispod njih pa će grudi biti više i zategnutije. 
  • Uvedite u prehranu fitoestrogene namirnice – hrana koja oponaša djelovanje estrogena potaknuti će bujanje grudi, a neke od njih su mrkva, krastavci, patlidžan, zeleni i crni čaj, orasi, bundeva, lubenica te bijelo i crno vino.
  • Dodaci prehrani – dodaci prehrani poput onih s ekstraktom saw palme (saw palmetto) smanjuju razinu testosterona (muškog spolnog hormona) i potiču estrogen (ženski spolni hormon) koji je odgovoran za razvoj grudi i ženskih spolnih obilježja.

Osim prethodno navedenih načina putem kojih možete povećati grudi, na tržištu se mogu pronaći i mnoge kreme za povećanje grudi. Takve kreme djeluju da potiču razvoj masnog tkiva na grudima te ih učvršćuju i lagano podižu. Korištenje krema i losiona uz pridržavanje savjeta mogli bi vam pomoći da učinkovito povećate grudi barem za jedan broj. 

Članak objavljen:

Saznajte više o njezi i zaštiti kože:

Ocijenite članak

3.75 / 5   24

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: krema za rast grudi, krema za povećanje grudi u ljekarnama, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu