Kako skinuti trajni lak? Trljanje acetonom ga neće ukloniti! Znamo jednostavnu i sigurnu metodu, a i što s noktima nakon skidanja

Kako skinuti trajni lak

Trajni lak sve je popularniji tretman na koji se mnoge žene odlučuju iz praktičnih razloga. Uz današnji tempo života većina nas ne stigne svaki tjedan uzeti sat ili dva vremena za oblikovanje i uređivanje noktiju. Zato je izmišljen trajni lak kao manje štetna alternativa geliranim noktima. Ipak, mnogi se susreću s problemima kada je isti potrebno skinuti.

Trajni lak odličan je ako nemate vremena brinuti se o svojim noktima ili ih ne volite lakirati. Svima se barem jednom dogodilo da savršeno nalakiraju nokte, možda čak i više slojeva, a onda zapnu za odjeću ili kakav predmet, što uništi sav trud. Ako ste jedna od onih koja se odlučila na trajni lak, potrebno je znati ga očuvati, a zatim i skinuti ako nemate vremena za posjet kozmetičkom salonu.

Trajni lak
FOTO: Getty Images

Kada govorimo o trajnom laku, riječ je o minimalno tri sloja laka, idealno četiri sloja za što duže trajanje. Prvo se nanosi baza, zatim dva sloja laka u odabranoj boji, a potom se stavlja završni sloj koji čuva boju i daje sjaj.

Kako je trajni lak napravljen da traje, nije ga baš lako skinuti te ga trljanje acetonom neće ukloniti. U nastavku saznajte kako skinuti trajni lak, a da pritom sačuvate nokte.

Skidanje trajnog laka
FOTO: Getty Images

Kako skinuti trajni lak kod kuće?

Prilikom skidanja neće pomoći odstranjivač laka koji možete kupiti u svakoj trgovini. Za skidanje se opremite dobrom rašpicom za nokte i 100 %-tnim acetonom.

Nažalost, aceton će isušiti nokte i obavezno je dobro njegovati nokte nakon skidanja.

Evo kako skinuti trajni lak u tri koraka:

  1. Kako bi aceton uopće mogao djelovati, potrebno je rašpicom skinuti zaštitni gornji sloj. Jednostavno rašpajte nokte dok ne matirate površinu nokta i uklonite sav sjaj, ali pripazite da ne oštetite sam nokat.
  2. Nakon što ste sve nokte matirali, uzmite 100 %-tni aceton ili odstranjivač trajnog laka za nokte. Natopite pamučnu vaticu acetonom i prislonite je na nokat, zatim omotajte aluminijskom folijom.
  3. Foliju i aceton ostavite da djeluju 10-ak minuta. Uklonite foliju i vaticu te lagano sastružite lak s nokta (on bi se već trebao početi guliti).
kako ukloniti trajni lak
FOTO: Getty Images

Ako se lak ne može skinuti, ponovite postupak s folijom umjesto da ga jače stružete i oštetite. Postupak ponovite na svakom noktu dok u potpunosti ne uklonite trajni lak.

Nakon skidanja trajnog laka nokti i kožica oko noktiju bit će isušeni zbog dugotrajnog izlaganja acetonu. Kako biste ih što bolje oporavili, natopite ih u maslinovom ili nekom drugom hladno prešanom ulju, a sljedećih nekoliko dana posebnu pozornost obratite na hidrataciju noktiju.

Njega noktiju nakon skidanja trajnog laka
FOTO: Getty Images

Ako vas zanima kako ojačati vlastite nokte da ne biste ovaj mukotrpan proces skidanja trajnog laka ponovno prolazili, pročitajte članak “Kako ojačati nokte – 10 koraka do lijepih noktiju“.

Ako se pitate kako skinuti trajni lak bez acetona, pročitajte članak “Kako skinuti lak s noktiju bez acetona? – naučite nešto novo“.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   5

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: skidanje trajnog laka, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu