Kako skinuti trajni lak – jednostavno i sigurno

skidanje-trajnog-laka

Trajni lak sve je popularniji tretman na koji se mnoge žene odlučuju iz praktičnih i dugotrajnih razloga. Uz današnji tempo života, većina nas ne stigne svaki tjedan uzeti sat ili dva vremena za oblikovanje i uređivanje noktiju. Zato je izmišljen trajni lak kao manje štetna alternativa geliranim noktima. Ipak, mnogi se susreću s problemima kada je isti potrebno skinuti.

Trajni lak odličan je ako nemate vremena brinuti se o svojim noktima ili ih ne volite lakirati. Svima se barem jednom dogodilo da savršeno nalakiraju nokte, možda čak i više slojeva, a onda zapnemo za odjeću ili kakav predmet i sav trud uništimo. Ukoliko ste jedna od onih koja se odlučila na trajni lak, potrebno je znati ga očuvati, a zatim i skinuti ako nemate vremena za posjet kozmetičkom salonu.

Kada govorimo o trajnom laku, riječ je o minimalno tri sloja laka, idealno četiri sloja za što duže trajanje. Prvo se nanosi baza, zatim dva sloja laka u odabranoj boji, a potom se stavlja završni sloj koji čuva boju i daje sjaj.

S time da je trajni lak napravljen da traje, nije ga baš lako skinuti te ga trljanje acetonom neće ukloniti. U nastavku saznajte kako ukloniti trajni lak, a da pritom najbolje moguće sačuvate nokte.

skidanje-trajnog-laka-raspica

Skidanje trajnog laka

Prilikom skidanja neće pomoći odstranjivač laka koji možete kupiti u svakoj trgovini. Za skidanje se opremite dobrom rašpicom za nokte i 100%-tnim acetonom. Nažalost, aceton će isušiti nokte i obavezno je dobro njegovati nokte nakon skidanja.

  1. Kako bi aceton uopće mogao djelovati, potrebno je rašpicom skinuti zaštitni gornji sloj. Jednostavno rašpajte nokte dok ne matirate površinu nokte i uklonite sav sjaj, ali pripazite da ne oštetite sam nokat.
  2. Nakon što ste sve nokte matirali, uzmite 100%-tni aceton ili odstranjivač trajnog laka za nokte. Natopite pamučnu vaticu acetonom i prislonite je na nokat, zatim omotajte aluminijskom folijom.
  3. Foliju i aceton ostavite da djeluju 10-ak minuta. Uklonite foliju i vaticu te lagano sastružite lak s nokta (on bi se već trebao početi guliti). Ako se lak ne može skinuti, ponovite postupak s folijom umjesto da ga jače stružete i oštetite.
  4. Postupak ponovite na svakome noktu dok u potpunosti ne uklonite trajni lak.

Nakon skidanja trajnog laka, nokti i kožica oko noktiju bit će isušeni zbog dugotrajnog izlaganja acetonu. Kako biste ih što bolje oporavili, natopite ih u maslinovom ili nekom drugom hladno prešanom ulju, a sljedećih nekoliko dana posebnu pozornost obratite na hidrataciju noktiju.

Ako vas zanima kako ojačati vlastite nokte da ne biste ovaj mukotrpan proces skidanja trajnog laka ponovno prolazili, pročitajte naše savjete ovdje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: skidanje trajnog laka, Tekućina za skidanje trajnog laka dm, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu