Kako skinuti lak s noktiju bez acetona? – naučite nešto novo

prirodno-skidanje-laka-za-nokte

Aceton za nokte može nepovoljno utjecati na vaše zdravlje i izgled noktiju. Osim što isušuje nokte, može uzrokovati glavobolje, vrtoglavicu, iritaciju očiju, kože i grla. Kako ne biste morali paziti na sve neželjene učinke acetona, primijenite neke od prirodnijih metoda uklanjanja laka s noktiju.

natuceni nokat

Osim izbjegavanja mogućih posljedica uporabe acetona, uštedjet ćete, zabaviti se i naučiti nešto novo! Krenimo!

Koji su prirodni odstranjivači laka za nokte?

  • Rašpica za nokte,
  • alkoholni ocat,
  • limun,
  • lak za nokte,
  • votka (alkohol).

Kako skinuti lak s noktiju bez acetona?

PRIJE SKIDANJA LAKA: Kako biste pojačali učinak svog „acetona bez acetona“, namačite nokte u toploj vodi 10-15 minuta. Postupak će omekšati stari lak i ubrzati skidanje laka jednom od dolje navedenih metoda. Nakon toga izvršite jednu od dolje navedenih metoda.

skidanje-laka-za-nokte

1. Rašpica za nokte

Svi ju posjedujemo i uvijek je pri ruci ili da kažemo pri noktu. Metoda je jednostavna. Lagano rašpajte po laku za nokte, nokat po nokat, sve dok ne uklonite lak.

rašpica za nokte

2. Alkoholni ocat i limun

U malenoj zdjelici pomiješajte jednaku količinu octa i soka limuna. Možete koristiti i sok nekog drugog citrusa, kao što su limeta, naranča ili grejpfrut. Pamučnu blazinicu dobro namočite tekućinom te aplicirajte na nokat. Držite ju pritisnutu na lak 10-20 sekundi. Kiselina smjese odstranit će lak, a ako ga ne ukloni u potpunosti, iskoristite rašpicu kako biste sve odstranili.

njegovani-nokti

3. Prozirni lak za nokte

Da, lak možete koristiti kako biste skinuli lak. Ironično, ali istinito. Nanesite debeli sloj prozirnog laka preko starog laka. Odmah nakon papirnatim ručnikom obrišite oba. Ako nemate proziran lak, možete iskoristiti i onaj u boji. Jedino na što morate obratiti pozornost je da lak nije tipa koji se izuzetno brzo suši.

4. Votka

Ne, ne morate si složiti piće kako bi vaš lak netragom nestao. Koristeći votku s 80% alkohola možete ukloniti lak za nokte. Jednostavno ju aplicirajte na lak pomoću blazinice i voilà – lak će biti zaboravljen.

aceton-bez-acetona

Osim votke, možete koristiti i neki drugi alkohol. Neke od dobrobiti alkohola izražene su prilikom apliciranja na inficirane nokte, zbog antibakterijskih svojstava alkohola. Također, alkohol je prirodniji i manje grub prema noktima od acetona za nokte.

NAKON UKLANJANJA LAKA: Obavezno aplicirajte kremu ili ulje na nokte kako biste ih održali zdravima.

kokosovo-ulje-tekuce

Prilikom korištenja bilo koje od metoda skidanja laka s noktiju bez acetona, morate biti svjesni da će postupak trajati nešto duže nego pri korištenju uobičajenog acetona. Budite strpljivi jer se isplati!

Dodatni savjeti za zdrave nokte:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.55 / 5   11

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu