Tretman lica kisikom – osvježenje umorne i zrele kože

tretman-lica-kisikom

Tretmani lica kisikom popularni su zbog svog obnavljajućeg i osvježavajućeg djelovanja na kožu kojoj nedostaje vlage ili se primjećuju prvi znakovi starenja. Zbog kratkog trajanja, tretmani kisikom pružaju trenutno osvježenje umornog izgleda koje možete provesti bilo kada.

Svaka stanica u našem tijelu treba kisik za život, no s godinama razina kisika opada. Koža kojoj nedostaje kisika izgleda umorno, opušteno i bez sjaja. Upravo su zato tretmani lica s kisikom odličan način za obnavljanje i proljepšavanje izgleda lica.

Nakon tretmana s kisikom, rezultati su gotovo odmah vidljivi. Koža izgleda svježije, zategnutije i nahranjeno. Ovi tretmani također pomažu vratiti koži izgubljenu vlagu, potaknuti proizvodnju kolagena i smanjiti vidljivost bora.

Dobrobiti tretmana kisikom za kožu

 • Obnavlja i osvježava kožu.
 • Posvjetljuje kožu lica.
 • Ubrzava obnovu stanica.
 • Potiče proizvodnju kolagena.
 • Smanjuje vidljivost bora.
 • Briše tragove umora i proljepšava lice.
 • Detoksicira kožu.
 • Vraća elasticitet i hidratizira kožu.

Tretman lica kisikom također je neinvazivan i dovoljno nježan za osjetljivu kožu, za razliku od kemijskog pilinga i sl. tretmana za obnavljanje i proljepšavanje kože lica i tijela.

Važno je znati da tretmani s kisikom nemaju zabilježene nuspojave ili negativne posljedice te su potpuno sigurni za provođenje. Naravno, kada su u pitanju ovakvi tretmani kože, preporučuje se provođenje istih u provjerenim salonima ljepote ili poliklinikama.

tretman-kisikom

Kako se provodi tretman lica kisikom?

Ovaj tretman koristi se posebnim uređajem koji pod pritiskom ubrizgava koncentrirani kisik u kožu. Ovisno o koncentraciji kisika i primjesama poput vitamina ili hijaluronske kiseline, tretira se kožu prema njenim potrebama.

Prije samog tretmana, koža se temeljito očisti, a zatim slijedi uklanjanje odumrlih stanica kože kako bi kisik mogao prodrijeti u dublje slojeve kože. Uz ubrizgavanje kisika, u kožu je moguće ubrizgati razne aktivne tvari za dodatno djelovanje.

Na kraju tretmana se kisik i aktivni sastojci ubrizgavaju na površinu kože ili slijedi njega serumima, kremama ili maskama za obnovu i finaliziranje tretmana. Tretman ima veoma umirujući efekt i često ga uspoređuju s opuštajućim djelovanjem masaže.

Cijena i gdje provesti tretman?

Tretmani s kisikom dostupni su u mnogim bolje opremljenim salonima ljepote te u privatnim poliklinikama. Ukoliko se odlučujete na ovakav tretman, uvijek je poželjno dobro se raspitati o stručnosti osoblja koje ga provodi ili se uputiti u provjerenu kliniku.

Cijene tretmana lica s kisikom većinom se kreću iznad 500 kn po jednom tretmanu, a stručnjaci najčešće preporučuju nekoliko tretmana u razmaku od 15-30 dana za najbolje rezultate.

Iako su cijene tretmana lica s kisikom poprilično skupocjene, danas se na tržištu mogu pronaći mnogi proizvodi koji koriste moć kisika pri njezi kože. Najčešće je riječ o serumima i posebnim tretmanima koji se mogu obavljati kod kuće, no profesionalno proveden tretman u salonu uvijek je najbolja opcija za sigurnost i ljepotu kože.

Članak uređen:

Saznajte više o njezi i zaštiti kože:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kisik za lice, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Tretman lica kisikom – osvježenje umorne i zrele kože

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.