Jade roller (valjak od žada) za lice – prednosti i cijena

jade roller

Valjak od žada (eng. jade roller) je popularan proizvod koji se koristi za masažu lica. Sastoji se od valjka s ručkom, kojim se prelazi preko lica u svrhu poticanja cirkulacije.

Valjak se najčešće izrađuje od žada, a može biti napravljen i od ametista ili ružičastog kvarca. Na drugoj strani ručke najčešće se nalazi još jedan manji valjak ili kuglica od istog materijala.

Preporučuje se koristiti jade roller barem 3 puta tjedno, a možete ga koristiti i na dnevnoj bazi. Potrebno je posvetiti oko 10 minuta masaži lica ovim proizvodom. Može se koristiti na svim tipovima kože.

U nastavku saznajte više o prednostima jade rollera, kako ga koristiti i koliko košta.          

Prednosti korištenja jade rollera

Primarna funkcija valjka od žada jest poticanje cirkulacije u licu. Time se također stimulira limfni sustav i potiče se limfna drenaža po cijelom licu.

Neke od dodatnih prednosti jade rollera koje su primijećene:

  • smanjenje crvenila na licu,
  • umirivanje i opuštanje kože,
  • poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica,
  • učvršćivanje kože.

Učinak ovog proizvoda povećan je zahvaljujući tome što su valjci prirodno hladni. Ako želite, jade roller možete držati u hladnjaku za bolji efekt.

Također imajte na umu da se prava učinkovitost ovog proizvoda još uvijek ispituje.

jade roller

Kako koristiti jade roller?

Kao što smo već rekli, jade roller se sastoji od većeg valjka na jednoj strani ručke i manjeg valjka ili kuglice na drugoj strani. Veći kamen namijenjen je upotrebi na čeljusti, obrazima i čelu, dok se manji kamen koristi ispod očiju i oko usta.  

Preporučuje se koristiti jade roller na čistom licu, prije nanošenja krema i ulja. No, Jade roller je moguće koristiti i nakon pranja poslije nanošenja ulja. 

Valjkom je potrebno prelaziti po licu u „gore-dolje“ pokretima, s laganim pritiskom i naglaskom na kretnji prema gore. Također, pomičite valjak i od sredine prema kraju lica.

Valjkom možete prelaziti preko cijelog lica, a preporučuje se korištenje ovog proizvoda i na vratu. Za bolju predodžbu o načinu upotrebe ovog proizvoda, pogledajte video.

Jade roller je također potrebno redovito prati sapunom i toplom vodom kako bi se uklonila prljavština s proizvoda.

Koja je razlika u odnosu na gua sha kamen?

Jade roller i gua sha kamen mogu biti napravljeni od istog materijala, kao što je žad ili kvarc. Oba proizvoda potiču cirkulaciju u licu.

Ipak, kod gua sha kamena koristi se jači pritisak, a tehniku upotrebe je potrebno usavršavati.

Dok je primarna namjena jade rollera poticanje cirkulacije i limfna drenaža, gua sha kamen primarno se koristi za opuštanje i učvršćivanje facijalnih mišića.

Iako i valjak od žada može opustiti i učvrstiti mišiće, efekt je veći s gua sha kamenom zbog jačeg pritiska prilikom upotrebe. Više o gua sha kamenu možete saznati ovdje.

Jade roller – cijena i gdje kupiti?

Jade roller i dalje nije toliko dostupan na našem području pa ga je najlakše naručiti s internetskih stranica kao što su Amazon ili eBay. Cijene jade rollera kreću se između 130 i 260 kuna. Rolleri jeftiniji od 70 kuna najčešće su napravljeni od plastike ili stakla i ne sadrže pravi kamen.

Među poznatijim proizvođačima kvalitetnih jade rollera su Herbivore, Mount Lai, Skin Gym, Revlon itd.

Neke od naših stranica na kojima možete kupiti ovaj proizvod su sljedeće:

  • Ecco Verde Hrvatska – Rosental Organics Jade Princess roller za lice (238 kn),
  • Pink panda – MAYANI valjak za lice (111 kn).
Članak objavljen:

Izvori

  1. Brucculieri, J. (2017). We Tried Jade Rollers To Find Out If They’re A Total Waste Of MoneyHuffpost
  2. Franzino, A. (2019). Do Jade Rollers Actually Work? Here’s the Truth. Good Housekeeping
  3. Kwarteng, A. (2019). 10 Best Jade Rollers You’ll Ever Use on Your FaceCosmopolitan
  4. March, B. (2019). Skin School: The beauty benefits of jade and rose quartz rollers. Harper’s BAZAAR

 

Ocijenite članak

4.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu