Jade roller (valjak od žada) za lice: Stekao je veliku popularnost jer se promjene brzo primijete! Evo gdje ga možete kupiti

Jade roller

Valjak od žada (eng. jade roller) je popularan proizvod koji se koristi za masažu lica. Sastoji se od valjka s ručkom, kojim se prelazi preko lica u svrhu poticanja cirkulacije.

Valjak se najčešće izrađuje od žada, a može biti napravljen i od ametista ili ružičastog kvarca. Na drugoj strani ručke najčešće se nalazi još jedan manji valjak ili kuglica od istog materijala.

Preporučuje se koristiti jade roller barem tri puta tjedno, a možete ga koristiti i na dnevnoj bazi. Potrebno je posvetiti oko 10 minuta masaži lica ovim proizvodom. Može se koristiti na svim tipovima kože.

U nastavku saznajte više o prednostima jade rollera, kako ga koristiti i koliko košta.          

valjak od žada
FOTO: Shutterstock

Prednosti korištenja jade rollera

Primarna funkcija valjka od žada jest poticanje cirkulacije u licu. Time se također stimulira limfni sustav i potiče se limfna drenaža cijelog lica.

Neke od dodatnih primijećenih prednosti jade rollera su:

  • smanjenje crvenila na licu
  • umirivanje i opuštanje kože
  • poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica
  • učvršćivanje kože.
Učinak ovog proizvoda povećan je zahvaljujući tome što su valjci prirodno hladni. Ako želite, jade roller možete držati u hladnjaku za bolji efekt.

Također, imajte na umu da se prava učinkovitost ovog proizvoda još uvijek ispituje.

Kako koristiti jade roller?

Kao što je spomenuto, jade roller se sastoji od većeg valjka na jednoj strani ručke i manjeg valjka ili kuglice na drugoj strani. Veći kamen namijenjen je upotrebi na čeljusti, obrazima i čelu, dok se manji kamen koristi ispod očiju i oko usta.  

Preporučuje se koristiti jade roller na čistom licu, prije nanošenja krema i ulja. No, moguće ga je koristiti i nakon pranja poslije nanošenja ulja. 

Valjkom je potrebno prelaziti po licu “gore-dolje” pokretima, laganim pritiskom i naglaskom na kretnji prema gore. Također, pomičite valjak i od sredine prema kraju lica.

Valjkom možete prelaziti preko cijelog lica, a preporučuje se korištenje ovog proizvoda i na vratu. Za bolju predodžbu o načinu upotrebe ovog proizvoda pogledajte video.

Jade roller je također potrebno redovito prati sapunom i toplom vodom, kako bi se uklonila prljavština s proizvoda.

Koja je razlika u odnosu na gua sha kamen?

Jade roller i gua sha kamen mogu biti napravljeni od istog materijala, kao što su žad ili kvarc. Oba proizvoda potiču cirkulaciju u licu. Ipak, kod gua sha kamena koristi se jači pritisak, a tehniku upotrebe je potrebno usavršavati.

Dok je primarna namjena jade rollera poticanje cirkulacije i limfna drenaža, gua sha kamen primarno se koristi za opuštanje i učvršćivanje facijalnih mišića.

Iako i valjak od žada može opustiti i učvrstiti mišiće, efekt je veći s gua sha kamenom zbog jačeg pritiska prilikom upotrebe.

Jade roller – cijena i gdje kupiti?

Jade roller i dalje nije toliko dostupan na našem području pa ga je najlakše naručiti s internetskih stranica kao što su ROX Beauty, Olival, JYSK, Temu, Amazon ili eBay. Cijena se kreće između 3 – 26 eura. Jeftiniji rolleri su najčešće napravljeni od plastike ili stakla i ne sadrže pravi kamen. Pripazite na to pri kupovini.

Među poznatijim proizvođačima kvalitetnih jade rollera su Herbivore, Mount Lai, Skin Gym, Revlon itd.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Franzino, A. i Saguin, J. (2022). Do Jade Rollers Actually Work? Dermatologists Explain. Good Housekeeping.
  2. March, B. (2022). #SkinSchool: The beauty benefits of the jade roller. Harper’s BAZAAR.
  3. Roberts, S. i Kwarteng, A. (2022). 21 Best Jade Rollers for Your Face in 2023. Cosmopolitan.
  4. Brucculieri, J. (2019). We Tried Jade Rollers To Find Out If They’re A Total Waste Of MoneyHuffpost.

 

Ocijenite članak

4.67 / 5   3

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu