Hidrolat lavande – prirodna njega svih tipova kože

lavanda

Hidrolat lavande jedan je od najboljih prirodnih hidrolata jer učinkovito njeguje svaki tip kože. Zbog svojih umirujućih svojstava primjeren je za njegu najosjetljivije kože, odlično hidratizira i zrelu kožu lica te je dovoljno lagan za masnu kožu. Možete ga koristiti samog ili napraviti odličan prirodni tonik za lice po receptu u nastavku.

Lavanda je poznata po svojim dobrobitima za njegu kože, a koristi se u raznim oblicima. Najpoznatije je naravno eterično ulje lavande koje ima umirujuće i blago antiseptičko djelovanje.

Iako nije toliko popularan kao eterično ulje, hidrolat lavande po djelovanju, a ni mirisu ne zaostaje za eteričnim uljem. Štoviše, prilikom proizvodnje hidrolata u procesu parne destilacije, kao nusprodukt dobiva se eterično ulje koje se zatim prikuplja s površine hidrolata. Upravo zato se u hidrolatu lavande nalazi mala količina eteričnog ulja koje tako dobro djeluje na kožu.

Dobrobiti hidrolata lavande za njegu kože

  • Hidratizira suhu kožu lica,
  • Pomaže kod akni i prištića,
  • Smanjuje upalne procese na koži,
  • Osvježava i matira masnu kožu lica,
  • Ubrzava regeneraciju kože,
  • Posjeduje antiseptičko djelovanje,
  • Olakšava razmazivanje kreme za lice,
  • Priprema kožu za nanošenje makeup-a.
hidrolat lavande

Ako ste imali problema s kožom, bilo da se radi o suhim dijelovima koji se perutaju, upaljenim aknama ili preosjetljivošću kože, preporučujemo da isprobate hidrolat lavande koji pomaže riješiti sve kožne probleme.

Korištenje hidrolata lavande 

Hidrolat lavande odličan je za hidrataciju svih tipova kože i poput lavande, preporučuje se za svakodnevnu njegu. Možete ga nanositi u čistom obliku, ili slijediti naše upute za izradu prirodnog tonika za lice ovdje.

Hidrolat možete nanositi čistom pamučnom vaticom na lice, no preporučujemo da ga pretočite u bočicu s raspršivačem i jednostavno raspršite hidrolat preko cijelog lica i dekoltea. Tako nećete bespotrebno gubiti proizvod koji bi se upio u vaticu.

Osim za njegu, hidrolat će vam pomoći kod razmazivanja kreme za lice i automatski uštedjeti na količini proizvoda koji nanosite. Također, odlično priprema kožu za nanošenje makeup-a ili pak osvježava tijekom vrućih ljetnih mjeseci kada ne želimo koristiti toliko teške proizvode za njegu.

Nanosite hidrolat dva ili više puta dnevno, posebice prije nanošenja proizvoda za njegu poput kreme, seruma ili ulja za lice. Na taj način ćete dvostruko bolje hidratizirati kožu i poboljšati njenu elastičnost.

Možete ga koristiti i za jutarnje čišćenje lica kod osjetljive kože, posebice ako vam je koža previše suha ili crvena nakon sredstva za čišćenje. Lice i vrat obrišite uz pomoć natopljene vatice kako biste uklonili eventualnu masnoću (sebum) i uživajte u zdravoj koži.

Članak objavljen:

Saznajte više o njezi i zaštiti kože:

Saznajte više o njezi lica u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: hidrolat lavande, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu