Flamboyage – pramenovi prirodnog izgleda za sve tipove kose

flamboyage pramenovi

Bojenje kose odavno je metoda kojoj mnogi pribjegavaju, no posljednjih godina isticao se poseban trend. Flamboyage pramenovi zanimljiva su metoda bojenja pramenova uz koju možete zaboraviti na izrast, postići dojam gušće kose i osvježiti boju kose bez nepovratnog bojenja čitave dužine.

Flamboyage je nastao nakon što se pojavila balayage tehnika bojenja, a najbolji opis je taj da flamboyage pramenovi koriste i balayage i ombre tehniku bojenja. Finalni rezultat tako će imati dubinu, odavati dojam gušće kose, savršeno se slagati s ljetnim valovitim frizurama te osvježiti svaku boju kose.

Flamboyage vam omogućuje da isprobate nešto novo, dodate jednoličnoj boji malo zaigranosti i kreirate vrhunsku boju kose. Kod pravih kolorista također ćete moći odrediti točan ton boje koju želite na vrhovima, na prijelazu i pri korijenu.

Mogu se provoditi na prirodnoj boji kose ili obojiti kosu u nekoliko nijansi, što je naravno skuplji i dulji proces, ali vam na kraju omogućuju najbolju kontrolu svog izgleda. Flamboyage također izgleda prirodno na kosi i stvara postepeni prijelaz za zavidnu boju kose.

flamboyage

Flamboyage i balayage (flamboyage vs balayage)

Da razjasnimo, riječ je o sličnim tehnikama bojenja, no one nisu sasvim iste kako su mnogi uvjereni. Balayage pramenovi su veoma nježni te predstavljaju tehniku slobodnog bojenja kose. Flamboyage pramenovi su više vidljivi te kombiniraju balayage i ombre tehnike.

Flamboyage pramenovi također izgledaju veoma prirodno jer se posebnim trakama postiže savršen omjer preciznih pramenova koji zatim rezultiraju “nonšalantnim” izgledom. Obje tehnike se mogu provoditi na svim tipovima i bojama kose i postići prekrasan efekt kao s flamboyage slike.

Flamboyage pramenovi – izrada i postupak

Flamboyage je ona tehnika kojom će vaša kosa na početku godine izgledati kao da ste se upravo vratili s godišnjeg odmora pod suncem. Razlog je taj što koloristi pri flamboyage tehnici bojenja kose koriste posebne samoljepljive trake koje su ujedno prozirne.

Poput pramenova s folijom, samoljepljiva traka se za flamboyage koristi od određene dužine kose gdje želite da pramenovi počinju. Za prirodniji izgled, kolorist može povući uske pramenove nešto više prema tjemenu za prirodniji dojam.

Prozirne trake dopuštaju i bolje praćenje razvoja boje, a kolorist može vidjeti koju je točnu količinu boje potrebno nanijeti. Ljepljiva traka ujedno i uklanja višak kose za najprirodnije pramenove. Postupak također može trajati od 1 do 6 sati, ovisno o boji koju želite postići, stanju kose prije bojenja i samoj dužini te gustoći.

crveni flamboyage

Flamboyage – smeđa kosa i flamboyage na tamnoj kosi

Flamboyage pramenovi najčešće se mogu vidjeti na smeđoj boji kose te kod osoba koje ne žele obojiti čitavu kosu, no traže promjenu. Smeđa kosa idealna je za postizanje različitih nijansi pramenova – od tonova boje karamele, do pastelnih ili čak crvenkastih nijansi.

U pravilu, smeđa kosa je najzahvalnija po pitanju kombinacije nijansi te imate bezbroj mogućnosti. Od jedva primjetnih svjetlijih nijansi pa sve do blond plavih vrhova. Tamna kosa također može odlično izgledati s flamboyage tehnikom bojenja, no kod tamne kose je potrebno više posjeta salonu ukoliko želimo podići boju.

Flamboyage na tamnoj kosi pomaže stvoriti odličan izgled, te čak na veoma tamno smeđoj boji kose ostvariti plave ili pepeljaste vrhove. Ipak, kako bi očuvali kosu od oštećenja, potrebno je postepeno skidati boju i rijetko koristiti izbjeljivač (blajh).

Za postizanje prirodnog prijelaza i blago svjetlijih vrhova, tamna kosa i flamboyage odlično će se slagati. Za razliku od čistog blajhanja pramenova, flamboyage će na tamnoj kosi izgledati elegantno i kao da se niste niti trudili, dok će održavanje biti minimalno.

flamboyage slike

Flamboyage – cijena

Prije odlaska u frizerski salon, poželjno je odabrati kvalitetan salon ili kolorista za kojeg provjereno znate da ima obuku u flamboyage tehnici bojenja. U suprotnom vam se rezultat nakon izlaska iz salona možda neće svidjeti kao prethodno viđene flamboyage slike.

Cijena flamboyage tehnike bojenja kreće se od 200-500 kn, ovisno o salonu. Većinom je riječ samo o flamboyage tehnici, dok se eventualno bojenje od korijena, šišanje i feniranje mogu naplaćivati odvojeno. Preporučljivo je prije samo bojenja dogovoriti konzultacije kako biste odredili koju je boju moguće postići te ukupnu cijenu.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.33 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu