Kako odabrati savršen miris?

miris

Iako je nevidljiv, parfem igra sastavnu ulogu u vašoj svakodnevnoj pojavi.

Istraživanje na Karlovom sveučilištu u Pragu pokazuje da smo privučeni mirisima koji nadopunjuju naše vlastite jedinstvene prirodne mirise, što je jedan od razloga zašto je odabir parfema kao poklona težak zadatak.

Evo nekoliko naših zlatnih pravila za pronalazak savršenog parfema:

Sezonski mirisi

Ne nosite istu odjeću tijekom cijele godine, pa zašto bi nosili isti parfem?

Savršeno bi bilo da imate zimski i ljetni parfem ili jedan dnevni i jedan večernji, ali najvažnija stvar je da odgovara vašem raspoloženju.

Kako se nanosi parfem?

Ako ste skloni samo pošpricati parfem u smjeru vrata, radite pogrešno! Najbolje mjesto za parfem su puls točke: vrat, zapešća i iza koljena.

Ta mjesta proizvode prirodnu toplinu i pomoć će da se miris oslobađa  tijekom cijelog dana.

Prepoznajte svoj tip

Dođite pripremljeni u parfumeriju. Prvo upoznajte klasifikaciju mirisa: svježa, cvjetna, orijentalna i drvenasta (svaka od njih ima svoje potkategorije).

Kad suzite izbor, testirate odgovarajuće parfeme na komadiću papira.

Parfem

Uzmite vremena

Svi imamo jedinstven prirodni miris i samo njuškanje parfema zapravo ne ukazuje hoće li nam određeni miris odgovarati. Ako dvoumite između dva parfema, pošpricajte ih na zapešća i prošetajte.

Dopustite parfemu da se smiri jer njegova aura će se mijenjati ovisno o vašem tipu kože. Dajte sebi dovoljno vremena – i ako je potrebno, isprobajte miris ponovno sljedeći dan prije odluke.

Neka miris traje

Parfem je najviše koncentrirani oblik mirisa i traje najduže. Zatim tu je eau de parfum i najlakši eau de toilette. Parfem je mješavina gornjih, srednjih i donjih  nota te ako želite da vaš parfem bude postojan, on mora imati visok udio donjih nota.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu