Prirodne maske za masnu kožu

maska za lice od sode

Masna koža proizvodi višak sebuma koji zahtjeva posebnu pozornost kako bi se spriječio nastanak prištića i akni. Maske iz kućne radinosti mogu vam pomoći u tretiranju različitih kožnih oboljenja. U nastavku saznajte koje su maske prikladne za njegu masne kože.

Maska od kurkume i jogurta

Ova maska će rashladiti vaše lice, ublažiti upalne procese i dati koži lica mekoću i sjaj. Posebno se preporučuje koži skoloj crvenilu i aknama. Kurkuma se u Indiji tradicionalno koristi za uljepšavanje mlade i mladoženje prije sklapanja braka i ima djelotvoran učinak na ublažavanje upalnih procesa, te daje koži posebnu mekoću.

kurkuma-turmenic

Za izradu ove maske potrebno je:

  • 1 žlica čvrstog jogurta,
  • 1/2 žličice kurkume.

Masku nanesite i ostavite da odstoji na licu do 20-tak minuta. Odstranite pažljivo, uz pomoć starog ručnika (nakon apliciranja kurkume, možda ćete neko vrijeme imati “žućaksti odsjaj” na licu, no isplati se! Napomena: mrlje od kurkume ne mogu se oprati, stoga koristite stari ručnik i zaštitite odjeću prilikom apliciranja maske!

Maska od gline i meda

Ova maska pomaže neutralizaciji masnog sjaja na koži, te je posebno djelotvorna za kožu sklonu aknama. Med djeluje antiseptički (odstranjuje bakterije) i smiruje upalne procese.

Za izradu ove maske potrebno je:

  • 1 žlica zelene medicinske gline,
  • 1 žlica meda.
maska za lice

Pomiješajte med i glinu, te nanesite na kožu lica. Ostavite da odstoji pola sata i odstranite je uz pomoć spužvica. 

Maska od crnog kima i meda

Ulje crnog kima posebno je djelotvorno za tretiranje kožnih bolesti ili akni, kao i mljeveno sjeme crnog kima. Za svakodnevnu upotrebu namažite kožu lica ovim uljem nekoliko puta na dan. Masku od crnog kima i meda možete napraviti jednom do dva puta sedmično.

Za izradu ove maske potrebno vam je:

  • 1 žličica mljevenog sjemena crnog kima,
  • 1 žličica meda nekoliko kapi ulja crnog kima.

Masu dobro promiješati i nanijeti na lice. Ostaviti da odstoji 1 sat. Ukoliko vam je masa previše gusta (ovisno o teksturi meda), možete dodati još malo meda, po potrebi (ovo važi i za prethodnu masku od meda).

Članak objavljen:

Saznajte više o ljekovitosti kurkume u sljedećim člancima:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kurkuma, kurkuma za lice, maska od kurkume, maska za lice od kurkume, kurkuma maska za lice, kurkumA za kožu, kurkuma maske za lice, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu