Prirodne maske za masnu kožu

maska za lice od sode

Masna koža proizvodi višak sebuma koji zahtjeva posebnu pozornost kako bi se spriječio nastanak prištića i akni. Maske iz kućne radinosti mogu vam pomoći u tretiranju različitih kožnih oboljenja. U nastavku saznajte koje su maske prikladne za njegu masne kože.

Maska od kurkume i jogurta

Ova maska će rashladiti vaše lice, ublažiti upalne procese i dati koži lica mekoću i sjaj. Posebno se preporučuje koži skoloj crvenilu i aknama. Kurkuma se u Indiji tradicionalno koristi za uljepšavanje mlade i mladoženje prije sklapanja braka i ima djelotvoran učinak na ublažavanje upalnih procesa, te daje koži posebnu mekoću.

kurkuma-turmenic

Za izradu ove maske potrebno je:

  • 1 žlica čvrstog jogurta,
  • 1/2 žličice kurkume.

Masku nanesite i ostavite da odstoji na licu do 20-tak minuta. Odstranite pažljivo, uz pomoć starog ručnika (nakon apliciranja kurkume, možda ćete neko vrijeme imati “žućaksti odsjaj” na licu, no isplati se! Napomena: mrlje od kurkume ne mogu se oprati, stoga koristite stari ručnik i zaštitite odjeću prilikom apliciranja maske!

Maska od gline i meda

Ova maska pomaže neutralizaciji masnog sjaja na koži, te je posebno djelotvorna za kožu sklonu aknama. Med djeluje antiseptički (odstranjuje bakterije) i smiruje upalne procese.

Za izradu ove maske potrebno je:

  • 1 žlica zelene medicinske gline,
  • 1 žlica meda.
maska za lice

Pomiješajte med i glinu, te nanesite na kožu lica. Ostavite da odstoji pola sata i odstranite je uz pomoć spužvica. 

Maska od crnog kima i meda

Ulje crnog kima posebno je djelotvorno za tretiranje kožnih bolesti ili akni, kao i mljeveno sjeme crnog kima. Za svakodnevnu upotrebu namažite kožu lica ovim uljem nekoliko puta na dan. Masku od crnog kima i meda možete napraviti jednom do dva puta sedmično.

Za izradu ove maske potrebno vam je:

  • 1 žličica mljevenog sjemena crnog kima,
  • 1 žličica meda nekoliko kapi ulja crnog kima.

Masu dobro promiješati i nanijeti na lice. Ostaviti da odstoji 1 sat. Ukoliko vam je masa previše gusta (ovisno o teksturi meda), možete dodati još malo meda, po potrebi (ovo važi i za prethodnu masku od meda).

Članak uređen:

Saznajte više o ljekovitosti kurkume u sljedećim člancima:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kurkuma, kurkuma za lice, maska od kurkume, maska za lice od kurkume, kurkuma maska za lice, kurkumA za kožu, kurkuma maske za lice, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Prirodne maske za masnu kožu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.