“Žablji dan” u ZOO-u: Upoznajte vodozemce uz bogat edukativni program i radionicu za sve uzraste

Žablji dan u ZOO-u Upoznajte vodozemce uz bogat edukativni program i radionicu za sve uzraste

Zoološki vrt će u subotu obilježiti “Žablji dan“, a posjetitelje očekuje edukativni program gdje će se moći upoznati sa životnim ciklusom vodozemaca, njihovom važnošću za okoliš te razlozima njihove ugroženosti, priopćio je Zoološki vrt grada Zagreba.

Što očekuje posjetitelje Zoološkog vrta?

Edukativni program posjetitelje očekuje od 11 do 17 sati, a edukatori će ih tamo u Žabljem laboratoriju upoznati sa životnim ciklusom vodozemaca, njihovom važnošću za okoliš te razlozima njihove ugroženosti.

Djeca će se moći uključiti i u edukativne igre te radionicu origamija gdje će izrađivati žabice od papira.

Iz ZOO-a dodaju da je cilj događanja poticanje posjetitelja da upoznaju bogati svijet vodozemaca – od čovječje ribice preko iberijskog vodenjaka do čileanske gubavice.

Žablji dan u Zoološkom vrtu Posjetite vaše najdraže vodozemce i otkrijte njihovu važnost za okoliš uz edukativni program za sve uzraste
FOTO: Shutterstock

Važnost vodozemaca u ekosustavu

Zoološki vrt je dodao:

Vodozemci imaju važno mjesto u ekosustavu – indikator su onečišćenja okoliša i doprinose očuvanju zdravlja drugih životinja i ljudi.
Više od trećine vodozemaca je ugroženo, a glavni razlozi su gubljenje staništa zbog klimatskih promjena, zagađenja voda, dolaska invazivnih vrsta životinja te razvoja poljoprivrede i gradova.

Broj im se smanjuje i zbog zaraznih bolesti.

Žablji dan u Zoološkom vrtu Posjetite vaše najdraže vodozemce i otkrijte njihovu važnost za okoliš uz edukativni program za sve uzraste
FOTO: Shutterstock

Zoološki vrt je pojasnio:

Kako bi pridonijeli očuvanju vodozemaca, ljudima se preporučuju izbjegavanje pesticida, oprezna vožnja automobilima kroz područja u kojima vodozemci žive, sadnja autohtonih biljki u dvorištima, štednja vode te razvrstavanje otpada.

Posebno su dobrodošle akcije čišćenja potoka, rijeka, močvara i drugih staništa vodozemaca.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu