Divna vijest: Zagrebačko oporavilište za divlje životinje spasilo njih 1.253! U planu je još bolje suradnja osoblja i građana

Projektom Oporavilište za divlje životinje - Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba III faza pružena je skrb 1.253 životinjama

Projektom “Oporavilište za divlje životinje – Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba III faza” pružena je skrb 1.253 životinjama od kojih je 431 strogo zaštićena vrsta, priopćio je zagrebački Zoološki vrt.

Također, dodaje se u priopćenju, ekipa hvatača na intervencije vezane uz divlje životinje izašla je 1.647 puta.

Među strogo zaštićenim gmazovima prednjačile su kornjače čančare, dok su kod sisavaca to bili šišmiši.

Od 137 zbrinuta šišmiša veliku većinu činili su patuljasti šišmiši, a njih 111 dobilo je potrebnu pomoć u oporavilištu.

Od 137 zbrinuta šišmiša veliku većinu činili su patuljasti šišmiši
FOTO: Shutterstock
ZOO navodi da su se, kao i prethodnih godina, brojnošću isticale ptice.

Tako se među 69 sovki našlo pet vrsta gradskih stanovnika – 31 sova jastrebača, 20 malih ušara, osam ćukova, šest šumskih sova te četiri kukuvije.

Skrb je pružena i velikom broju lovaca aktivnih danju – 33 vjetrušama i 21 škanjcu.

Iz ZOO vrta objašnjavaju da prilikom pružanja skrbi pticama većina pokazuje probleme s letenjem, često su dehidrirane i iscrpljene, a mlade sove ponekad ispadnu iz gnijezda.

Skrb im se pruža tako da se u oporavilištu othranjuju na ruku i nauče samostalno jesti i letjeti.

Iz ZOO vrta objašnjavaju da prilikom pružanja skrbi pticama većina pokazuje probleme s letenjem, često su dehidrirane i iscrpljene, a mlade sove ponekad ispadnu iz gnijezda
FOTO: Shutterstock

Unaprijedit će se informacijski sustav

Ravnatelj ZOO-a Damir Skok ističe:

Projektom sufinanciranim iz EU-a unaprijedit će se informacijski sustav za evidenciju životinja na skrbi i dojave o pronađenim životinjama, tako da će tijekom iduće godine suradnja našeg osoblja i građana biti još uspješnija.

Poslove vezane uz divlje životinje ZOO obavlja od travnja 2017. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 3.018.992 eura, od čega je 796.389 eura sufinancirano sredstvima Europske unije.

Projekt “Oporavilište za divlje životinje – Modernizacija Zoološkog vrta Zagreba III faza” provodi se u razdoblju od 1. srpnja 2020. do 30. lipnja 2023. godine.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu