Super Ljilja – tko je ova najpopularnija hrvatska prasica velikog srca?

superljilja

Hej!

Drago mi je što sam dobila priliku da se upoznamo. Moje ime je Ljiljana, Ljilja. Živim u malom slavonskom selu za koje ni Slavonci nisu čuli, pa vas neću zamarati imenom. Obitelj mi je velika, al ono, veeelika, i prilično šarolika (i ne baš po Željkinim kriterijima); ima nas svih fela.

Da budem iskrena, volimo se više ili manje, u najgorem slučaju se samo toleriramo, ali u kriznim situacijama složno uzvikujemo onu mušketirsku ‘svi za jednog, jedan za sve!’. Dijelimo i krevet i trpezu.

Koje su moje svakodnevne obaveze?

Onako sa strane, netko bi rekao da ne radim ništa. Nije mali posao nadgledati dvorište, voćnjak i vrt, tridesetak koka i pijetlova, tridesetak mačaka, tri psa, patku, puha i ježa. Da ne spominjem kerove i mačke na privremenom smještaju, koji čekaju oporavak ili odlazak u Zauvijek dom.

Moja Ivana jednostavno ne stigne sve; posao, treninzi, natjecanja, dojave o napuštenim i unesrećenim životinjama, veterinari, udomljavanja… Htjela, ne htjela, morala sam preuzeti tu odgovornost na sebe.

ljilja i ivana

Volim svoj život, smatram ga darom. Mlada sam, sama (ali ne usamljena), strijelac u horoskopu. Hobi mi je vrtlarenje, prekopavanje. Puno vremena provodim u prirodi. Furam se na zdrav život, voće, povrće, i tako to (obožavam jagode i lubenice!). Imam cirka tristo kila (nemoje ni pokušati! kod mene vam te fore s body shamingom ne pale).

Prirodna sam plavuša, nježne rozene kože, osjetljive na sunce, pa dosta vremena provodim njegujući se. Najdraže su mi blatne kupke, štite me od sunca i buba, a tako se i hladim, jer se ne znojim.

Oh, jesam li zaboravila spomenuti da sam svinja?!

Uglavnom, ko što rekoh, blato je zakon. Ljudi misle da smo mi svinje neuredne, smrdljive i prljave, jer imaju sliku zatvorenih životinja iz svinjca i s farmi, koje nemaju drugog izbora nego jesti, spavati i kakati na jednom mjestu. Svinje vam nisu ništa prljavije od prosječnog slavonskog trogodišnjeg derleta koje pustite na igru na sokak nakon ljetne kiše. Ja volim kupanje, četkanje, čistu slamu i sijeno.

ljilja i zivotinje

Možda ste već čuli za mene. Zovu me Super Ljilja. Apsolutno nisam skromna i moram reći da se iznenadim kada netko kaže (al to se rijetko dogodi) da ne zna za mene. Već više od dvije godine novine pišu o meni, televizije me dolaze snimati, a imam i svoju fejs stranicu s više od 10.200 obožavatelja.

Da, ok, Esther ima više lajkova, ali ona je duže na fejsu i, molit ću lijepo, Amerike su ipak malo veće od Hrvatske. Uspoređivanja su suvišna, ovo nije natjecanje.

svinja ljilja

Čemu sve ovo, ta buka oko jedne prasice?

Ja sam tu da vas svaki dan podsjetim na milijarde farmskih životinja koje nemaju sreću osjetiti toplinu sunca na leđima, ljetnu kišu, povjetarac koji nosi miris trave, čuti ptice kako u zoru pozdravljaju život, koje nemaju sreću buditi se okružene članovima obitelji, proslaviti prvi rođendan… Ja sam glas za sve one nevidljive; ja sam tihi glas vaše savjesti. Tu sam da vas pozovem na svijetlu stranu života, da vas oslobodim predrasuda, da vas učinim sretnijima i zdravijima.

Pridružite nam se! Nećete požaliti. 😉

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   13

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu