Umrla je Ljilja, svinja koja je postala simbolom borbe za bolji svijet za sve njegove stanovnike/ce

superljilja

Pronađena kao tek nekoliko tjedana staro prase, samo bačena u kanal jedne od slavonskih prometnica, negdje oko Božića prije 3 godine, spasila ju je osječka Udruga Pobjede, najpoznatija po tome što vodi osječki Azil za pse u kojem je utočište bio pronašao i Arči, tada najpoznatiji slavonski prasac koji je pomagao Pobjedama promicati veganstvo kao jedinu iskrenu ljubav prema životinjama, jer je bio svojevrsna maskota Azila.

Super Ljilja

U vrijeme kada je Ljilju upoznao svijet, najviše putem njene vlastite FB stranice Super Ljilja te putem kolumni na Kreni zdravo, Arči je već preminuo, od posljedica ljudske manipulacije genetikom kako bi svinje, kao i ostale životinje namijenjene isključivo uzgoju za hranu težile na vagi više, odnosno kako bi financijska korist od prodaje dijelova njihovih tijela bila što veća. Nakon mučnih i dugih pola godine borbe sa upalom zglobova koja nisu mogla nositi veličinu njegova tijela, odustalo je njegovo srce ostavljajući iza sebe mnoge ljude koji su tada već osvijestili sva zla industrije koja se naziva mesnom te svoj otpor prema istoj manifestirali prestankom jedenja životinja, kao vlastitim buđenjem.

Identičnu sudbinu doživjela je i njegova nasljednica Ljilja koja je Super u imenu zaslužila jer je od najranije dobi uspjevala u svojoj misiji a ta je bila da svijet učini boljim mjestom za sve pripadnice i pripadnike svoje vrste.

Nakon 7 mjeseci borbe za njeno zdravlje, nakon uspona i padova, Ljiljino srce prestalo je kucati u srijedu navečer.

Poruke ljudi koji su zahvaljujući Ljilji osvijestili bol i patnju životinja jedina su utjeha obitelji koja je tri godine brinula o Ljilji kao o članu svoje obitelji, kao i Udruzi Pobjede koja će u znak sjećanja na Ljilju nastaviti voditi Ljiljinu FB stranicu.

ljilja i ivana

Super Ljilja bila je i ostat će simbol borbe za prava životinja,jer osim što je u mnogima potakla proces (samo)izliječenja ovoga svijeta koji živa bića tretira kao sirovinu, ostat će i zapamćena po tome što se život u njoj punih 7 mjeseci, uprkos bolovima, borio za ostanak!

Možda je samo željela pokazati koliko je svaki život, ma koliko on drugima bio malen i nebitan, velik onome tko ga živi!

Oproštaj od Ljilje na njenoj Facebook stranici

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu