Zadovoljite svoju dnevnu potrebu za vitaminom D uz omiljeni namaz Margo

Margo namaz - Vitamin D

Zvijezda je omiljeni namaz Margo obogatila s još više vitamina D koji je neophodan za zdrave i jake kosti i zube

Nastao iz srca suncokreta, Margo je prvi izbor za brz i ukusan obrok već punih 35 godina, a od samih početaka u recepturi sadrži vitamine A, D i E što ga čini pravim saveznikom zdravlja, izvorom energije  i sastavnim dijelom uravnotežene prehrane. Od sada je Margo dostupan s još više vitamina D koji je iznimno važan za normalno funkcioniranje ljudskog organizma, neophodan za kosti i zubi te doprinosi  iskorištenju kalcija i fosfora te normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Margo namaz - Vitamin D

Procjenjuje se, naime, kako svaka sedma osoba na svijetu pati od nedostatka vitamina D. Zbog užurbanog stila života, radnih sati koje provodimo u zatvorenom prostoru u kombinaciji s premalo tjelesne aktivnosti i neadekvatnom prehranom, manjak vitamina D danas pogađa više od milijardu ljudi  što prerasta u veliki javno zdravstveni problem.

Poznat i kao vitamin sunca,  vitamin D u koži se stvara isključivo uz pomoć sunčevih zraka, a da bi se u organizmu stvorila dnevno potrebna količina vitamina D potrebno je svakodnevno u periodu od 13 do 15 sati 15-ak minuta izlagati šake i lice suncu. Od listopada do svibnja, kada smo manje izloženi suncu, a više pokriveni odjećom, vitamin D neophodno je na dnevnoj bazi unositi kroz hranu ili dodatke prehrani.

Margo namaz - Vitamin D

Prema podacima Europske agencije za sigurnost hrane, adekvatne su dnevne vrijednosti za unos vitamina D sljedeće  –  10 mikorgramama za dojenčad u dobi od 7-11 mjeseci, te 15 mikrograma za ostalu populaciju, uključujući i trudnice i dojilje. 

Potrebe potrošača za proizvodom koji će brzo i lako omogućiti adekvatan unos vitamina D prepoznala je Zvijezda, prva hrvatska tvornica ulja, koja odsad nudi novi-stari Margo  s još više vitamina D za jake i zdrave kosti i zube.

Zvijezda već više od 100 godina potrošačima pristupa s velikom pažnjom i pomno pratimo kako se njihove potrebe mijenjaju te nastojimo na njih brzo odgovoriti prilagođavajući svoje proizvode. Margo D praktično je, dostupno i ukusno rješenje koje omogućava da zadovoljimo dio dnevne potrebe za vitaminom D i lakše brinemo o svome zdravlju, izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Margo namaz - Vitamin D

Margo novuMargo light sa smanjenim udjelom masnoće i Margo jogurt, sve s još više vitamina D, pronađite po nepromijenjenoj cijeni u najbližoj prodavaonici i zadovoljite svoju dnevnu potrebu za vitaminom D.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zadovoljite svoju dnevnu potrebu za vitaminom D uz omiljeni namaz Margo

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje