Medvjeđi luk – prirodni lijek za visoki tlak i kolesterol

medvjeđi luk

Medvjeđi ili divlji luk je samonikla biljka, poznata po svojstvu detoksikacije, te pokazuje antibakterijska i antivirusna svojstva kao i povoljno djelovanje na snižavanje krvnog tlaka i kolesterola.

No, kako se u prirodi može brati samo kratki period – rješenje za produljeno uživanje u njegovoj ljekovitosti krije se u korištenju biljnih kapi divljeg luka.

Jedna od najvažnijih karakteristika ovog proizvoda jest da je potpuno prirodan. Medvjeđi ili divlji luk bere se u travnju u nepristupačnim predjelima planine Kučaj te prerađuje u kapi na licu mjesta kako bi se u potpunosti očuvala ljekovita svojstva.

Proces proizvodnje Ramslin kapi medvjeđeg luka:

Proces proizvodnje započinje odmah na planini, u nepristupačnim ekološkim planinskim područjima. Svježi list divljeg (medvjeđeg) luka se odmah nakon ubiranja smješta u posebne posude od nehrđajućeg čelika gdje se aliin, njegov glavni sastojak, stabilizira pomoću alkoholnih para.

U roku od samo nekoliko sati, divlji (medvjeđi) luk se prebacuje u specijalne cisterne od nehrđajućeg čelika koje se nalaze u proizvodnom objektu i tako se trajno stabiliziraju aktivne supstance u našim biljnim kapima, sve do korištenja.

Glavni sastojak divljeg luka je aliin koji uz pomoć enzima alinaze stvara alicin, jedno od najmoćnijih antimikrobnih elemenata u prirodi. Međutim, odmah nakon ubiranja svježeg lista divljeg luka (medvjeđeg), aliin počinje isparavati. U dodiru sa zrakom oksidira i alicin se počinje razgrađivati. Tako se ljekovitost gubi jako brzo, pada za gotovo 2% na sat.

To pokazuje kako za samo jedan dan divlji luk izgubi polovicu svojih ljekovitih svojstava, a za 48 sati ljekovitost potpuno nestaje. Dakle, kada god možete, idite u čistu, netaknutu prirodu, pojedite 10 do 15 listova i činite to dok divlji (medvjeđi) luk ne procvjeta.

Ramslin kapi

Smatram kako je to najbolja stvar koju možete učiniti za svoje zdravlje. Svaki drugi oblik prerade koja podrazumijeva termičku obradu, sušenje ili zamrzavanje ne čuva aliin i neće doprinijeti vašem zdravlju.

Kada nema više divljeg (medvjeđeg) luka u prirodi, a ima ga samo mjesec dana u godini, jedino što preostaje jest korištenje Ramslin biljnih kapi od svježih listova divljeg (medvjeđeg) luka, koji se proizvode po specifičnoj i zaštićenoj tehnologiji, kako bi zadržali aktivna svojstva same biljke.

Primjena, doziranje i moguće nuspojave:

Alicinu je potrebno oko 10 dana da dostigne kritičnu koncentraciju u krvi. Onda kreće kroz krvne žile, kao otapalo, čisteći nagomilanu masnoću i ugruške u krvnim žilama. Tijekom nekog vremena, divlji luk je u stanju u potpunosti očistiti krvne žile, kao i želudac i crijeva. Ipak, ne treba pretjerivati sa svježim divljim (medvjeđim) lukom.

Previše divljeg (medvjeđeg) luka može dovesti do proljeva zbog brzog čišćenja organizma. Osobama s niskim krvnim tlakom može dodatno spustiti razinu tlaka u krvi, ali to je privremeno i nakon nekog vremena, tlak se normalizira.

Kada počnete upotrebljavati proizvod, započinje i čišćenje krvnih žila, ali ipak treba imati malo strpljenja. Biljne kapi divljeg (medvjeđeg) luka su najbolje za preventivnu upotrebu i mogu se trajno koristiti, ali je važno piti ih najmanje dva mjeseca. Biljke djeluju sporije, ali na prirodan način vraćaju ravnotežu u organizam.

Za medvjeđi je luk primijećeno kako pomaže održavanju normalnog funkcioniranja srca i krvnih žila, zdravlju kardiovaskularnog sustava, kao i općem zdravlju, potom djeluje i na snižavanje visokog krvnog tlaka, kao i na snižavanje razine triglicerida i „lošeg“ kolesterola. 

Pogledajte kratak video koji prikazuje jedinstven proces proizvodnje RAMSLIN biljnih kapi, koji čuva ljekovita svojstva biljke, ali i prirodu…

Članak objavljen:

Saznajte više o krvnom tlaku u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o zdravlju srca i kardiovaskularnog sustava u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o kolesterolu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.25 / 5   16

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: medvjeđi luk, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu