Koji je najbolji ekstrakt kurkume prema mišljenju znanstvenika?

KURKUMA – KURKUMIN- BCM-95 KURKUMIN

Kurkumu mnogi smatraju jednom od najljekovitijih biljaka na svijetu zbog njenog snažnog protuupalnog, antikancerogenog i antivirusnog djelovanja.

Osnovna prepreka iskorištavanju ljekvitih svojstava kurkume je njena slaba apsorpcija u krvotok stoga ju u terapeutske svrhe treba uzimati u velikim količinama od 8 do 12 grama dnevno.

Riječi kurkuma i kurkumin često se koriste kao riječi istog značenja ali one to nisu. Kurkumin je primarni polifenol iz kurkume i njen najljekovitiji sastojak. Postupkom ekstrakcije kurkumin se izdvaja iz kurkume. Malo je poznato da se u procesu ektrakcije potpuno gube ljekovita eterična ulja kurkume od kojih je u kurkumi najzastupljenije ar-turmerone.

Po čemu je Kurkumin BCM-95 drugačiji od drugih?

KURKUMA – KURKUMIN- BCM-95 KURKUMIN

Ljekovito djelovanje kurkumina jače je u odnosu na kurkumu, a nedostatak mu je gubitak eteričnih ulja i slaba apsorpcija.

Vođen tom spoznajom i činjenicom da je kurkumini topljivi u ulju dr. Antony Benny došao je do revolucionarnog rješenja i formulirao kurkumin BCM-95 u kojem su spojeni kurkumin i eterično ulje kurkume.

Eterično ulje kurkume svojim ljekovitim djelovanje u sinergiji s kurkuminom daje vrijednost više u odnosu na standardni kurkumin, značajno poboljšava bioraspoloživost i apsorpciju te kurkumin BCM-95 čini jedinstvenim po sastavu i superiornim po djelovanju.

Jedino kurkumin BCM-95 sadrži sve sastojke koje ima nativna kurkuma i na 100% prirodan i za zdravlje siguran način povećava apsorpciju 7 puta.

Prednosti Kurkumina BCM-95:

  • Bioraspoloživost i apsorpcija povećana na 100% prirodan i siguran način korištenjem isključivo sastojaka kurkume.
  • Veća snaga i dužina djelovanja – jedna kapsula od 500 mg djeluje kao 5 g kurkume.
  • Jedinstveno djelovanje proizlazi iz sinergije ulja kurkume ar-tumerone i kurkumina.
  • Kurkumin BCM-95 bio je predmet 11 kliničkih studija i 27 znanstvenih radova koji dokazuju njegovo djelovanje. Jedino BCM-95 ima odobren patent za terapiju Alzheimerove bolesti.
  • BCM-95 ima toksikološku studiju koja kazuje da nije škodljiv niti u izuzetno visokim dozama od 1000mg/kg tjelesne mase.
  • Kapsule Ultra strong kurkumin BCM-95 sadrže samo kurkumin BEZ punila, konzervansa, GMO-a, alergena i umjetnih bojila

Zašto mnogi znanstvenici smatraju da je BCM-95 najbolji ekstrakt kurkume?

BCM-95 sadrži ulje ar-turmerone za koje se u znanstvnim radovima ističe da djeluje na povećanje broja živčanih matičnih stanica, povećava neurogenezu, djeluje na održavanje zdrave razine šećera u krvi, iskazuje značajno gastoprotektivno djelovanje.

Samo kurkumin BCM-95 sadrži ar-turmerone i zato je učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge.

Znanstvena je zajednica odala priznanje superiornom djelovanju kurkumina BCM-95, on je jedini kurkumin na svjetskom tržištu kojem je na temelju rezultata kliničke studije u kojoj je korišten odobren. US patent za terapiju Alzheimerove bolesti (US patent br. 8859020).

U 2016. godini pokrenuto je 9 novih kliničkih studija u kojima se koristi BCM-95 jer znanstvenici za svoje kliničke studije trebaju najdjelotvornije supstance pa im je BCM-95 izbor broj #1.

Vjerujemo da vam je teško u sve većoj ponudi dodataka prehrani od kurkume odabrati najbolji proizvod. Navodimo neke od poželjih odlika proizvoda kojima se možete rukovoditi u odabiru:

  • visoki udio aktivnog sastojka u jednoj kapsuli
  •  djelotvornost dokazana znanstvenim radovima i kliničkim studijama
  •  100% prirodni neškodljivi sastojci bez punila i konzervansa
  • proizveden u postrojenju koje ima GMP certifikat tj. zadovoljava standrade dobre proizvođačke prakse i ima ISSO certifikate.
Članak objavljen:

Saznajte više o ljekovitosti kurkume u sljedećim člancima:

Ocijenite članak

4 / 5   27

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu