Kako proteini mogu pomoći u gubitku kilograma?

Proteini i gubitak kilograma

Protein je najvažniji nutrijent za gubitak težine i još bolji izgled tijela.

Visoki unos proteina pojačava metabolizam, smanjuje apetit, pomaže da izgubite težinu i smanjite masne naslage oko trbuha.

Jeste li znali da tjelesnu težinu aktivno regulira vaš mozak, osobito područje pod nazivom hipotalamus?

Da bi vaš mozak odredio kada i koliko trebate pojesti, mozak procesuira više različitih vrsta informacija, a neki od najvažnijih signala u mozgu su upravo hormoni koji se pojavljuju kao odgovor na osjećaj gladi.

Veći unos proteina zapravo povećava razine hormona koji smanjuju apetit, a istodobno smanjuju i razinu hormona gladi.

Zamjenom ugljikohidrata i masnoća s proteinima smanjuje se i hormon gladi te vam se pruža jedinstvena prilika da izgubite suvišne kilograme.

Jedan od najvećih razloga zašto mnogima ne uspije držati se plana prehrane u procesu mršavljenja je noćno grickanje u večernjim satima.

Noćni snack

Nemojte zaboraviti da se i te kalorije dodaju na vrh svih kalorija koje ste pojeli tijekom dana i bilo bi ih dobro izbjeći, a zanimljiva je činjenica da bjelančevine mogu imati snažan učinak na žudnju i želju za noćnim snackom.

Također, imajte na umu da gubitak težine nije uvijek jednak gubitku masti jer kada gubite kilograme, masa mišića također se smanjuje. Međutim, ono što stvarno želite izgubiti je tjelesna masnoća, potkožna masnoća (ispod kože) i visceralna masnoća (oko organa).

Gubitak mišića je nuspojava gubitka težine koju većina ljudi želi izbjeći dok je druga nuspojava gubitka težine spor metabolizam.

Kako izbjeći gubitak mišića i zadržati pravilan rad metabolizma?

Kako bi uspješno izbjegli gubitak mišića te zadržali pravilan rad metabolizma, potrebno je konzumirati više proteina, a Superfoods proteinske kaše vam omogućuju da opskrbite organizam s visokim udjelom bjelančevina (26-27%).

SuperFoods Encian proteinske kaše

Sa Superfoods proteinskom kašom ispuniti ćete čak 35% dnevnih potreba organizma za bjelančevinama.

Odlične kao izvor energije, bez dodanih šećera i jednostavne za pripremiti (3 min), dostupne su u 3 varijacije okusa: čokolada, borovnica i vanilija.

SuperFoods Encian proteinske kaše

Novost u Superfoods by Encian asortimanu su Superfoods Proteinski müsli koji predstavljaju pravu revoluciju u žitaricama za doručak!

Superfoods Proteinski müsli s čak 33% biljnih bjelančevina uz dodatak sjemenki izvrsna su i ukusna kombinacija za hranjiv obrok na početku dana, kao međuobrok ili nakon tjelesne aktivnosti.

SuperFoods Encian proteinski musli

Osobito je privlačna činjenica da je većina visoko proteinskih namirnica jako ukusna, a visoko proteinska dijeta učinkovita strategija kod prevencije pretilosti.

Proteini mogu smanjiti glad i potaknuti metabolizam, ali nećete izgubiti težinu ako ne unosite manje kalorija nego što ih potrošite pa iz tog razloga trebali biste još uvijek temeljiti svoju prehranu na raznovrsnoj prehrani i aktivnom životu.

Kada usvojite prethodno navedeno nemojte se iznenaditi ako će vaga pokazivati razliku u vašim kilogramima, a metar razliku u vašem struku. : )

>> Kliknite na link i naručite Superfoods by Encian proizvode po akcijskoj cijeni! 

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.71 / 5   7

Foto: Unsplash

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu