Zaklada Ana Rukavina poziva građane na humanitarnu akciju i koncert Želim život

zaklada ana rukavina - koncert zelim zivot

Zaklada Ana Rukavina će i ove godine održati tradicionalnu humanitarnu akciju i koncert „Želim život“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Koncert koji će se održati u  utorak, 18. prosinca s početkom u 21 sat, i ove godine organiziramo u suradnji s našim medijskim partnerom Novom TV. Kako bi u ovoj humanitarnoj akciji i koncertu Želim život mogli uživali svi građani, Nova TV omogućit će izravan prijenos s početkom u 21 sat.

Koncert se održava u sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i dvanaest godina od njenog preranog odlaska te kao zahvala svima koji su se tijekom ovih dvanaest godina na bilo koji način uključili i pomogli rad Zaklade.

Građani rad Zaklade mogu podržati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5kn (+ PDV), a pozivi građana na humanitarni broj koji je omogućio Hrvatski Telekom, bit će mogući tijekom cijelog prosinca. Tijekom koncerta bit će aktivan i call centar u prostorima kavane Johann Franck gdje će se poznata lica iz hrvatskog javnog života javljati na humanitarni telefon i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnje proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Za dobro raspoloženje tijekom koncerta bit će zadužena poznata voditeljska lica Nove TV, a građane će na niskim temperaturama zagrijati poznati hitovi Severine, Psihomodo Popa, Tonija Cetinskog, Indire Forze, Domenice, Maje Šuput, Željka Bebeka, Detoura, Franke, Begina, Vigora, Zaprešić Boysa, Marka Kutlića i Lidije Bačić.

Koncert Želim život dobio je naziv po iskrenoj molbi za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije dvanaest godina tada 29-ogodišnja Ana Rukavina Erceg uputila najbližim prijateljima:

Za mene predaja nikada nije bila opcija. Često sam u životu i poslu zbog toga dobila po nosu, ali što ću kad drugačije ne znam. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve što je onaj na nebu namijenio za mene. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi – želim život“.

Njezin se poziv ubrzo proširio i ganuo hrvatsku javnost koja je ponovno pokazala kako ima veliko srce. Ana je, nažalost, prije dvanaest godina izgubila bitku protiv bolesti, ali ne i životnu bitku. U nasljeđe nam je ostavila plemenitu misiju – da pomognemo teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu.  

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu