Sajam zdravlja “Štampar u tvom kvartu” ide dalje: Evo koji kvart ove subote čekaju pregledi, savjetovanja s liječnicima i radionice

Zagrebački zdravstveni djelatnici vraćaju se korijenima našeg javnog zdravstva i načelima dr. Andrije Štampara. U sklopu Sajma zdravlja: Štampar u tvom kvartu, Zagrepčanke i Zagrepčani svih dobi imat će priliku obaviti razne preglede i savjetovanja s liječnicima te sudjelovati u brojnim radionicama i edukacijama vezanima uz brigu o zdravlju, a sve u svojem kvartu.

Novo izdanje ovog putujućeg sajma održava se ove subote, 16. rujna, u kvartu Peščenica, na Tržnici Volovčica od 10:00 do 13:00 sati, gdje građane očekuje čak šest javnozdravstvenih štandova.
FOTO: Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Štand broj 1: Nutricionističko i kineziološko savjetovanje

Ovdje vas čeka nutricionističko i kineziološko savjetovanje pod geslom “Vježbaj i jedi pravo, stari zdravo”, gdje ćete pronaći najvažnija saznanja vezana uz aktivan život i zdravu prehranu kao ključ zdravlja i dugovječnosti.

Štand broj 2: Dom Zdravlja – Pitaj doktora

Na ovom vas štandu čekaju liječnici i zdravstveni djelatnici iz Doma zdravlja Zagreb – Centar, koji će s vama odraditi razne preglede (mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi), popraćene savjetovanjima u skladu s rezultatima i pružiti vam još pregršt ostalih važnih informacija.

Štand broj 3: Prevencijom do zdravlja

Na ovom štandu za naručene osobe je osiguran pregled na mobilnom mamografua čekaju vas i sve dodatne informacije vezane uz Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke te Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

FOTO: Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Štand broj 4: Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja

Ovaj je štand posvećen važnom segmentu zdravlja koji mnogi često znaju previdjeti, a ovdje vas čekaju stručnjaci Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, koji će vam uz pomoć prisutnih medicinskih sestara i tehničara te edukacijskog rehabilitatora pružiti više informacija o prestanku pušenja i sl. Ovdje ćete, primjerice, moći izmjeriti ugljični monoksid (CO) u izdisajnom zraku.

Štand broj 5: Pitaj školskog doktora

Za sve roditelje koji dođu sa svojim školarcima tu je Štand broj 5, na kojem vas čekaju odgovori na sva vaša pitanja vezana uz zdravlje najmlađih, njihovu dentalnu higijenu i pravilne prehrambene navike.

Štand broj 6: Biraj sigurno, biraj zdravo  

Ovaj štand posvećen je temi koja nam je svima od velike zajedničke važnosti, a riječ je o međuodnosu okoliša i zdravlja. Sve o deklaracijama na pakiranjima hrane, kozmetici, sigurnosti dječjih igračaka, mjerenju kvalitete zraka u gradu, Eko karti Grada Zagreba, peludnom kalendaru i još puno toga možete saznati ovdje.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Sajam zdravlja „Štampar u tvom kvartu“ ove subote u kvartu Peščenica! (2023). Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu