Hrvatska među zemljama s najvišim porastom karcinoma štitnjače: Pridružite se javnozdravstvenoj akciji 20. i 21. svibnja

Hrvatska među zemljama s najvišim porastom karcinoma štitnjače

Bolesti štitnjače danas su jedan od najraširenijih javnozdravstvenih problema. Pogađaju milijune ljudi diljem svijeta, naročito u generativnoj i najproduktivnijoj dobi života žene. 

Hrvatska je jedna od zemalja s najvišom godišnjom stopom porasta karcinoma štitnjače u svijetu – 10/100.000 stanovnika godišnje.  

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače kroz javnozdravstvenu akciju “Svibanj – mjesec leptira – #NosiLeptira” želi podići svijest o bolestima štitnjače te informirati i educirati građane kako se nositi i prihvatiti bolest koja utječe na svakodnevni život oboljele osobe, no jednako tako i poslati važnu poruku svima onima koje je dotakla ova bolest da nisu sami.

Slijedom navedenog pozivaju vas da im se pridružite i podržite ih u ostvarenju ove vrijedne akcije u hrvatskoj metropoli. Sutra, 20. svibnja, podrška oboljelima bit će pružena kroz osvjetljavanje Zagrebačkih fontana u 21 sat. U subotu, 21. svibnja, slijedi javnozdravstvena akcija “#NosiLeptira” na Trgu Petra Preradovića od 10 do 13 sati.

Inicijator obilježavanja na svjetskoj razini je Thyroid Federation International, krovna svjetska asocijacija udruga za bolesti štitnjače, a čija članica je i Hrvatska udruga za bolesti štitnjače. Obilježavanje ovog dana podupiru i najutjecajnije svjetske zdravstvene organizacije kao što su Europsko društvo za štitnjaču (ETA), Američko društvo za štitnjaču (ATA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu