Besplatni programi vježbanja na otvorenom: Provedite rekreativno ljeto u Zagrebu uz niz različitih aktivnosti na 30 lokacija

Besplatni programi vježbanja na otvorenom

Zagrebački savez sportske rekreacije “Sport za sve” već 20-ak godina provodi projekt “Ljetni program sporta za sve“.

Ove godine, neposredno po normalizaciji svekolikog života Zagreba, pod motom “Aktivno ljeto na otvorenomZagrebački savez sportske rekreacije “Sport za sve” građanima nudi besplatne programe zdravstvenog vježbanja, fitnessa na otvorenom, demonstraciju i poduku rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninge i natjecanja za sportaše rekreativce.

Ljetni program se odvija na više od 30 lokacija u Zagrebu uz 1.600 sati različitih sportskih programa tijekom tri ljetna mjeseca te u tom periodu programe koristi tisuće građana Zagreba svih godina, različitog zdravstvenog i fitness stanja i interesa.

Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve
FOTO: Zagrebački savez sportske rekreacije “Sport za sve”

Naglasak je na važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću

Cilj projekta je naznačiti važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću i omogućiti sugrađanima sudjelovanje u različitim sadržajima sportske rekreacije. Stručno planirani i vođeni programi tjelesnog vježbanja doprinijeti će obnovi funkcionalnih i radnih sposobnosti, zaštiti i unapređenju psihofizičkih stanja zdravlja, općoj kvaliteti življenja, socijalizaciji i građanskoj solidarnosti.

Provedbu Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, u dijelu koji se odnosi na poticanje sportske rekreacije, realizira Zagrebački savez sportske rekreacije “Sport za sve”. Savez okuplja 19 društava s cijelog područja Grada Zagreba, zajedno realizira 200-tinjak programa Sporta za sve, na gotovo stotinu gradskih lokacija, i uključuje oko 6.000 članova te više od 20.000 korisnika programa sportske rekreacije Grada.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Zagrebačkog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”.

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu